Çanakkale Belediye Başkanı: Şehitleri rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Belediye Başkanı: Şehitleri rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 13:55

ÇANAKKALE’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP’li yerel yöneticilerin belediye çalışmaları hakkındaki eleştirilerine cevap vermek için düzenlediği basın toplantısında, Şehitler Abidesi’nin yanında yap-boza dönen sembolik şehitliğine değinerek, “Şehitleri rahat bırakın” diye seslendi.

Haberin Devamı

Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Akkuş, AKP Merkez İlçe Başkanı Turgay Güleç ve AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda’nın, belediye çalışmalarına yönelik eleştirilerine cevap vermek için basın toplantısı düzenledi. Genel seçimlerin yaklaşması nedeniyle, AKP’lilerin yerelde de Çanakkale Belediyesi'ne yüklenmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu eleştirilerin, belediye olarak yaptıkları işlerden duyulan kıskançlıktan kaynaklandığını söyledi.

Gökhan, Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği’nin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Haftası'nda Cumhuriyet Meydanı'na, buruşuk ve kirli çadırın kurulmasına izin vermediği için, başta AKP Merkez İlçe Başkanı Turgay Güleç olmak üzere, bazı siyasi parti temsilcileri tarafından eleştirildiğini hatırlattı. Öyle bir çadırın Cumhuriyet Meydanı'na konmaması için elinden gelen mücadeleyi bundan sonra da sürdüreceğini açıklayan Gökhan, “Bu dernek tamamen ticari anlayışla Çanakkale şehitlerine sahip çıkmaktadır. Çünkü çadırda neler pazarladıkları ve gelirlerinin nerelere harcandığı doğrultusunda net bilgi yoktur. Hatta bu dernek sadece 18 Mart arifelerinde ortaya çıkar ve Çanakkale’nin en gözde yerlerine çadır kurmaya çalışır, onun dışında biz bu arkadaşları Çanakkale şehitleri ile ilgili başka bir yerlerde göremeyiz. Bu derneğin yöneticilerini arıyoruz ama ulaşamıyoruz. Bu durumu ilgili kurumlara bir ihbar olarak bildiriyorum” dedi. Gelibolu Yarımadası’nda Şehitler Abidesi yanında yap-boza dönen sembolik şehitlik konusuna değinen Gökhan şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bir şehitliğimiz vardı, kaldırıldı otopark yapıldı. Tekrar şehitlik yapıldı. Bir yer ya şehitliktir, ya otopark. İktidarının kafasına göre bugün şehitlik, yarın otopark olmaz. Gelibolu Yarımadası’nın tamamı şehitliktir. Şehitlerimizi rahat bırakın. Şehitlerimizin üzerinde hurafe, hamaset işlerinden herkes geri durmalıdır. Bugüne kadar efendiliğimizle susuyor, bunlara düzelir diye bakıyorsak iyi niyetimizden, barış anlayışımızdan dolayıdır. Ama biz barış dedikçe, insanların bunları fırsat bilerek, bu güzelim yeri, bu güzelim destanı kendi çıkarlarına kullanmalarına da ne pahasına olursa olsun göz yummayacağımızı da söylemek istiyorum. Çanakkale Mustafa Kemal’in Çanakkale’si kalacaktır. Onun için herkes kendi işene bakacak.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!