Can Yücel'in kitaplarına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Can Yücelin kitaplarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

12 Ağustos'ta yaşamını yitiren ünlü şair Can Yücel'in 'Mekanım Datça Olsun' ve kendi sesinden şiir kasetleri en çok satanlar listesinde hızla üst sıralara tırmanıyor. Şairin son dönemde yazdığı şiirleri yakında yayımlanacak.

Bademcik kanseri sonucu 12 Ağustos'ta yaşamını yitiren şair Can Yücel'in kitapları, yaşanan deprem faciasına rağmen çok satanlar arasında yer aldı.

Uzun süre tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 74 yaşında yaşamını yitiren Can Yücel, geride çok sayıda şiir, çeviri ve düzyazıdan oluşan kitap bıraktı. İlerleyen hastalığına rağmen hasta yatağında yazdığı ve ailesinin deyimiyle '2 kitap dolusu şiirleri' ise basılmayı bekliyor.

Şairin kitapları, mirası gereği 14 Ağustos'ta Datça'da toprağa verilmesinin hemen ardından yaşanan deprem faciasına rağmen, okurları tarafından en çok satına alınan yapıtlar arasında bulunuyor. Şairin kendi sesinden şiirlerinin yer aldığı kasetlerin satışında da artış kaydedildi.

Şairin kitaplarını basan Bulut Yayınları sahibi Mustafa Aksoy, Can Yücel'in son kitabı 'Mekanım Datça Olsun' başta olmak üzere şiir ve düzyazılarının yer aldığı diğer kitapların satışında artış olduğunu belirterek, ‘‘Şairin kitap satışlarında patlama olduğunu söylemesek de gözle görülür biçimde arttı’’ dedi.

Can Yücel'in, öldükten sonra değeri anlaşılan yazın insanlarından olmadığına dikkati çeken Aksoy, Türkiye'de şiirin çok satmadığı dönemler de dahil olmak üzere her zaman sattığını hatırlattı.

‘‘Can'ın ölümünden sonra kitap satışlarındaki en ilginç gelişme, yapıtlarının okurları tarafından seri halinde alınmaya başlanmasıydı’’ diyen Aksoy, Türkiye'nin önemli bir şairini, sıradışı bir aydınını, 'Yaşayan Türkçe'nin en önemli ustasını yitirdiğini vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!