Çan Kaymakamı hakkında soruşturma istemi

Güncelleme Tarihi:

Çan Kaymakamı hakkında soruşturma istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 09:30

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çanakkale’nin Çan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provası sırasında Çan Kaymakamı’nın kızının bir öğretmene tokat atması ve öğretmenin nezarethanede bekletilmesi üzerine Kaymakam hakkında soruşturma açılması talebiyle İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Çan Kaymakamı Ahmet Ümit hakkında soruşturma başlatılması istemiyle İçişleri Bakanlığı’na yaptığı yazalı başvuruda, öğretmen Eker’in kaymakamın kızı tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti. Koncuk, başvurusunda, “Yaşanan olaylar ortada iken, Kaymakam Ahmet Ümit’in kızının davacı olması sonucu üyemiz Emniyet’e çağrılmış, sonra da hak etmediği şekilde nezarethaneye alınmıştır. Kanunen tanınan yetki, kaymakam tarafından kötüye kullanılarak şerefli öğretmenlik mesleği ayaklar altına alınmıştır. Makamınızca olayın araştırılması ve adı geçen kaymakam hakkında disiplin soruşturması başlatılması ve 4483 sayılı kanun uyarınca cezalandırılmasına arz ederiz” dedi.

Çanakkale’nin Çan ilçesi Kaymakamı Ahmet Ümit’in, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören kızı B.Ü., 19 Mayıs provaları sırasında Beden Eğitimi Öğretmeni Şenol Eker’e tokat atmış, ardından da Eker bir süre nezarethanede bekletilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!