Can alan şoför 7 milyona yırttı

Güncelleme Tarihi:

Can alan şoför 7 milyona yırttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

17 yaşındaki Hatice Kalkan'a çarparak öldüren İETT şoförü, sadece 7 milyon 130 bin lira para cezası ödeyerek, yine direksiyon başına geçti.

Bir de adam yaralamıştı

Daha önce de tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin yaralanmasına neden olan ve o zaman Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 230 bin lira para cezasına çarptırılan trafik canavarı şoför Tuncay Küçüktürk, Şişli 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme, 3 yıl önceki kaza nedeniyle şoförü önce 2 yıl 6 ay hapis ve 5 milyon 160 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Ceza daha sonra yarıya indirildi. 1 yıl 3 ay hapis cezası günlüğü 10 bin liradan paraya çevrilince, şoför Tuncay Küçüktürk toplam 7 milyon 130 bin lira ağır para cezası ile kurtulmuş oldu.

Ehliyetine en konulmadı

Mahkeme, sabıkalı olduğu halde Küçüktürk'ün ehliyetine el koymaya gerek duymadı. Karar, ölen Hatice Kalkan'ın ablası Emine Kalkan'ı isyan ettirdi. Emine Kalkan, ‘‘Şoför, kardeşimi öldürdü, bir gün bile cezaevinde yatmadı. Daha önce de bir kişiyi yaralayan şoförün hala görevine devam etmesi nasıl bir mantıktır? Kaldırımda duran insan suçlu bulunuyorsa, hukuk sisteminde değişmesi gereken çok şey var demektir. Türkiye'de yanlışların bu kadar çok olabileceğini tahmin etmiyordum. Yargıtay'a başvuracağız’’ diye konuştu. Ayşegül USTA / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!