Çamlıca Tepesi’ne 340 metrelik kule

Güncelleme Tarihi:

Çamlıca Tepesi’ne 340 metrelik kule
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

İstanbul’un görüldüğü en güzel tepelerden biri olan Çamlıca Tepesi, kentin siluetini bozan, görüntü kirliliğine neden olan radyo ve televizyon vericilerinden kurtuluyor.

Haberin Devamı

Bu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için ilk adım olan vericilerin 340 metre yüksekliğinde tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen “Çamlıca Tepesi Televizyon ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması” sonuçlandı.

Birinciye 100 bin TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmada 100 bin liralık birincilik ödülünü Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) yüksek mimar İnanç Eray ve Ceyhun Baskın’ın başkanlığını yürüttüğü ekip kazandı. 65 bin liralık ikincilik ödülü Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dilek Topuz Derman’ın ekibine, 45 bin liralık üçüncülük ödülü de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yüksek mimar Melike Altınışık’ın ekibine verildi.

TV ve  seyir için

Haberin Devamı

Çamlıca Tepesi’ne hangi projenin kurulacağına ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi karar verecek. Proje ve yapım maliyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Yarışmaya katılan projeler, 24 Ekim’e kadar Haliç Kongre Merkezi Pera Blok Fuaye Salonu’nda görülebilecek.  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda televizyon ve seyir kulesi işlevi ile sınırlandırılmış tek bir simgesel kule olarak planlanan Çamlıca Tepesi Televizyon ve Radyo Kulesi’nin yüksekliği 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!