Camiye engelli asansörü

Güncelleme Tarihi:

Camiye engelli asansörü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 12:46

Burdur'daki bir camiye engelli ve yaşlıların rahat girebilmesi için asansör yapıldı.

Haberin Devamı

Köprübaşı mevkisindeki Kameriye camisine, İl Müftülüğü, cami görevlileri ve vatandaşların destekleriyle yaptırılan ve 2 bin 500 TL'ye mal olan engelli asansörü törenle açıldı. Törene İl Müftüsü Osman Artan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek, cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Daha önce “Askıda çorap” kampanyasıyla dikkati çeken caminin görevlileri Ömer Gün ile Halil İpek'in teklifiyle yapılan asansörle ilgili bilgi veren İl Müftüsü Artan, engellilere vurulabilecek en büyük darbenin, onları özürlü olarak kabul edip, uygun ortam sağlayamamak olduğunu belirtti.

Burdur Müftülüğü olarak engellilere katkı olması düşüncesiyle böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Artan, “Kameriye camisinde engelli vatandaşlarımızın rahatça ibadetlerini yerine getirebilmeleri ve camiye girebilmeleri için cemaatimizle birlikte engelli asansörü yaptık. 2 bin 500 TL'ye mal olan bu uygulama diğer camilerimize de yayılacak. Ayrıca diğer illerimize de örnek teşkil etmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek de asansörden engellilerin yanı sıra yaşlıların da yararlanacağını belirtti. Bu uygulamanın örnek teşkil etmesini dileyen Şimşek, “Birçok kamu kurumunda engelli asansörü yok. Bu yılın sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşları engelli asansörü yapmak zorunda. Bundan sonra tüm mekanların engelliler için daha yaşanabilir bir hale geleceğine inanıyorum” dedi.

Daha sonra asansörle camiye girip çıkan bedensel engelli Mehmet Ay, bu hizmetin sağlanmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Özellikle bayram namazlarında camideki havayı soluyamamaktan büyük üzüntü yaşadığını aktaran Ay, “Bayram namazlarında bile camiye gitmek bizim için çok zor oluyordu. Camilerdeki atmosferi biz de yaşamak istiyorduk ama olmuyordu. Böyle asansörler yapıldığında biz de topluma rahatlıkla karışabileceğiz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!