Camiler açık mı ve Camilerde vakit namazı kılınıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Camiler açık mı ve Camilerde vakit namazı kılınıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2020 14:13

Kademeli olarak açılan camiler, şu an için öğle ve ikindi namazının belirli koşullar altında kılınabilmesine izin veriyor. Camilere giderek namaz kılmak isteyen Müslümanların bazı koşullara dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sabah, akşam ve yatsı namazının gelecek haftalarda başlayacağını aktardı. İşte, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın camilerde vakit namazı kılınmasına yönelik yaptığı açıklamalar

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 28 Mayıs tarihli açıklamasında cami ve mescitlerde cemaatle cuma namazının haricinde öğle ve ikindi namazının da kılınabileceğini anımsatarak, "Bu kararın, Koronavirüs Bilim Kurulu ile Bakanlar Kurulu'nun kararıyla ortaya koyuldu. Kademeli olması açısından önce öğle ve ikindi namazlarının camide cemaatle kılınması için karar alındı. Diğer namazlara (sabah, akşam, yatsı) da kademeli olarak birkaç hafta sonra başlayacağız" bilgisini paylaştı.

KURALLARA UYULMASI GEREKECEK

Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında kişisel seccadelerini getirmelerinin talep edildiğini vurgulayan Başkan Erbaş, imkanlar dahilinde müftülükler tarafından tek kullanımlık seccadelerin temin edilerek kullanıma sunulacağına işaret etti.

Haberin Devamı

Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim buradan tavsiyem, herkesin evinden özel seccadesini alıp camiye gelmesi ya da namaz kılacağı açık alana gelmesidir. Bunu özellikle istirham ediyoruz. Bizim ikinci tedbirimiz yani tek kişilik seccadeler, bunlar olur ya birisi seccade edinememiş, evinden getirememiş ya da evine gidememiş olabilir. Onlarla ilgili ilave tedbirdir bu ama esas buradaki tavsiyemiz, herkes evinden, işyerinden, her nereden geliyorsa, özel seccadesini alıp camiye ya da namaz kılacağı yere gelmesidir. Bir de maske çok önemli. Maskemizi evimizden çıktığımız anda takacağız, evimize girdiğimiz ana kadar çıkarmayacağız. Tedbir ve virüsün bulaşmasını önleme açısından en önemli vasıta maskelerdir. Abdestimizi alıp camiye gelelim. 'Camiye gideyim de caminin şadırvanında, lavabosunda abdestimi alayım.' gibi bir düşünceyle hareket etmeyelim. Evimizde, iş yerimizde abdestimizi alıp camiye öyle gelelim."

Cemaatle ibadet noktasında din görevlilerine önemli sorumluklar düştüğüne dikkati çeken Başkan Erbaş, cuma namazının organizesinde yer alacak heyetin titiz bir şekilde çalışıp tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!