Camide yobaz bildiri

Güncelleme Tarihi:

Camide yobaz bildiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Konya'da cami önlerinde dağıtılan bildirilerde, milli bayramlara katılan ve izleyenlerin din, iman ve nikâhlarının gittiği iddia edildi. Bildiride, bu bayramlarla putperestliğin temelinin atıldığı belirtildi, ‘‘Mustafa Kemal'in getirdiği devrimler bunlardır. Şayet katıldınsa hemen Kelime-i Şahadet getir. Tövbe ve istiğfar et’’ denildi.

Konya'daki bazı camilerin önünde öğle namazından sonra dağıtılan bildirilerde, milli bayramlara katılan ve izleyenlerin din, iman ve nikâhlarının gittiği öne sürüldü.

‘Neyin bayramı?’ başlıklı 20 maddelik bildiride, 23 Nisan Ulusal Egemenlik, 19 Mayıs Gençlik ve Spor ile 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarına katılan ya da izleyenlerin oturup ağlamaları gerektiği belirtildi. ‘‘Bu bayramların kutlandığı tarihlerde ‘Devletin dini İslamdır' maddesi Anayasa'dan çıkarılmıştır. Allah kanunları ve Kuran hükümleri kaldırılmıştır. Şeriat ve şeriyye vekaleti lağvedilmiştir. Hilafet kaldırılıp Ümmet-i Muhammed halifesiz bırakılmıştır’’ denildi. Bildiride söz konusu günlerde küfür ve kafirleşme, put ve putperestliğin temellerinin atıldığı iddia edilerek, şöyle devam edildi:

‘‘İşte Mustafa Kemal'in getirdiği devrim ve devirmeler bunlardır. Binaenaleyh, herhangi bir Müslüman, bugünlere bayram gözüyle bakamaz ve kabul edemez. Müslümanın din ve imanına, Kuran ve mukaddesatına, namus ve hürriyetine, haysiyet ve şerefine, tarih ve kültürüne, örf ve adetine karşı işlenen ihanet ve hıyanetin, vurulan darbe ve yapılan tahribatın, Müslümanların ağızlarına kilit vurmanın, karşı çıkanları darağaçlarında sallandırmanın, zindanlarda korkunç işkence etmelerin, ehl-i imana kan kusturmanın temellerinin atıldığı milli bayramları, kalbinde azıcık imanı olan Müslümanlar nasıl bayram kabul edebilir? Oturup ağlaması ve kurtuluş çarelerini araması lazım gelirken tertip edilen merasimlere, şenliklere nasıl katılınabilir? Bu onun dininin de, imanının da, nikâhının da gitmesine sebep olmaz mı? Şayet katıldınsa, hemen Kelime-i Şahadet getir. Tövbe ve istiğfar et ve bir daha katılmamaya karar ver. Bu yazıyı başkalarına da okut.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!