Çalıntı otomobil 1 yıl sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çalıntı otomobil 1 yıl sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2009 11:20

ADANA polisinin düzenlediği ‘Şanzıman’ operasyonunda ele geçirilen otomobilin, 1 yıl önce aracı çalınan 43 yaşındaki Şükrü Yavuz Sezer’e ait olduğu ortaya çıktı. Edirne’de çiftçilik yapan ve bir yıl önce iş için geldiği İstanbul’da çalınan otomobili Adıyaman’da bulunan Sezer “Umudumu kaybetmiştim. Adana polisine teşekkür ederim” dedi.

Son aylarda artan yerli otomobil çalınması olayları nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştıran Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Adıyaman, Şanlıurfa ve Isparta’da seri operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda çalınan otomobillerden 10’u Adıyaman’da, 4’ü Şanlıurfa’da, 1’i Isparta’da ele geçirildi. Çalınan otomobillerin motor ve şase numaralarını değiştiren şebekenin kaza yapıp, hurdaya ayrılan aynı renk ve model başka bir otomobilin ruhsat bilgileriyle sattığı ortaya çıktı.

Ele geçirilen otomobilleri incelemeye başlayan ekipler, tek tek sahiplerine ulaştı. Edirne’de çiftçilik yapan Şükrü Yavuz Sezer’in, geçtiğimiz yıl İstanbul’da çalınan 22 HR 285 plakalı otomobili Adıyaman’da, 02 HE 317 plakasıyla bulundu. Polis ekiplerinin ulaştığı Sezer önce otomobilinin bulunduğuna inanmak istemedi. Polisin ikna edici konuşmasının ardından Edirne’den otomobilini teslim almak için Adana’ya gelen Sezer, “Otomobili park edip, iş görüşmesine gitmiştim. Geldiğimde yerinde bulamadım. Umudumu kaybetmiştim. Polisler beni aradığında bulunduğunu söyleyince şoke oldum. Umudumu ve polise olan güvenimi kaybetmiştim. Adana polisi sayesinde yeniden canlandı, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!