Çaldığı paralarla poz verdi

Güncelleme Tarihi:

Çaldığı paralarla poz verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 19:15

İnternet'ten dolandırıcılık yapmakla suçlanan şebeke, paraların üzerine uzanıp poz vermiş.

İnternet sistemini kullanarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenleyerek dolandırıcılık yaptıkları, şebeke oluşturdukları öne sürülen zanlılara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Malatya polisi tarafından operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Malatya'da da 8 kişi gözaltına alındı.

‘Teşekkül halinde bilişim sistemi kullanılarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçları ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 28 Ekim 2006 tarihinde başlatılan Malatya'da 3 ayrı adreste yapılan operasyonda 8 kişi yakalandı. Bu kişilerden U.U.U.'nun evinde çok sayıda bilgisayar donanım parçaları DVD ve CD ele geçirilirken bunlara el konuldu. Yapılan incelemede 87 kimlik kopyası ile 92 kredi kartı kopyası olduğu saptandı.

M.T.'nin evinde yapılan aramada internet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan harcamalarla satın alınan ürünlere ait belgeler, elektronik eşyalar ve giyim malzemeleri ile 7.65 çapında ruhsatsız tabanca bulundu.

U.U.U.'nun liderliğinde diğer zanlıların internet üzerinden başka kişilere ait kredi kart bilgileri ile çeşitli internet sitelerinden alışveriş ve harcamalar yapıldığı, bu işlemlerde birçok sahte belge ve nüfus cüzdanı kullanıldığı, kumar ve bahis sitelerinden sahte belgeler ve başkalarına ait bilgiler kullanılarak işlemler yapıldığı saptandı. Zanlıların bu yolla yüklü miktarda maddi çıkar sağladıkları ele geçirilen bilgisayarların incelenmesi ve alınan ifadelerden tespit edildi.
Olayla ilgili olarak yakalanan 8 zanlı ile ilgili soruşturma sürerken, dolandırıcılıkla bağlantılı olanların da tespit edilerek yakalanmasına çalışıldığı açıklandı.

Olayla ilgili yakalanan bazı zanlıların, paraların üzerinde yatarken çekilmiş fotoğraflarıda polis tarafından ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!