Çakmakoğlu: Bedelliye karşı çıkarız

Güncelleme Tarihi:

Çakmakoğlu: Bedelliye karşı çıkarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2001 00:00


Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bedelli askerliğe hükümetin, bakanlığının ve Türk Silahı Kuvvetleri'nin (TSK) karşı olduğunu belirterek, buna rağmen bedelli askerlik yasalaştırılmak istenirse karşı çıkacaklarını bildirdi.

Çakmakoğlu, Savunma Bakanı'nın davetlisi olarak, Abu Dabi'de düzenlenen IDEKS Savunma Fuarı'na katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Çakmakoğlu, Etimesgut Havaalanı'nda hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PARLAMENTONUN KARARI KARARDIR

Bir gazetecinin, ''Bedelli askerliğe karşı olduğunuzu daha önce açıkladınız. TSK'da karşı çıkıyor. Buna rağmen parlamentodan çıkarılmak istenirse tavrınız ne olur?'' sorusu üzerine, ''Parlamentonun kararı karardır. Milletvekillerinin teklif verme hakkı vardır'' dedi.

''Komisyona geldiğinde siz karşı çıkar mısınız?'' denilmesine karşılık da Çakmakoğlu, ''Elbette. Biz hükümet, MSB ve TSK olarak bunun doğru olmadığını zaten gerekçeleriyle söyledik'' yanıtını verdi.

Sadece bedelli askerlikten elde edilecek gelirin göz önüne alınmaması, başka boyutlarının olduğunun da dikkate alınması gerektiğini, deprem nedeniyle yapılan istisnai bir uygulamanın sık sık gündeme getirilmesinin doğru olmadığını ifade ettiklerini anımsatan Çakmakoğlu, bu görüşlerinde bir değişme olmadığını kaydetti. Çakmakoğlu, ''Böyle bir mevzu bizim gündemimizde yok'' dedi. (Ankara/aa)












Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!