Çakıcı'ya ‘kaç’ diyen bakan şok bantta

Güncelleme Tarihi:

Çakıcıya ‘kaç’ diyen bakan şok bantta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kanal D'de dün akşam yayınlanan Alaattin Çakıcı'nın konuşmalarının kaydedildiği bantlarda şok itiraflar yer alıyor. Bir bantta MİT elemanı olduğunu belirten Çakıcı, bir başka bantta ise Refahyol döneminde bir bakanın kendisine yerinin tespit edildiğini ve kaçması gerektiğini söylediğini anlatıyor.

Fransa'nın Nice Kenti'nde yakalanan mafya lideri Alaattin Çakıcı, dün gece Kanal D'de kendi sesinin yer aldığı bantta MİT ile ilişkisini itiraf etti. Çakıcı'nın 2 yıl önceki ses bandını ele geçiren Kanal D Genel Koordinatörü Uğur Dündar, bandın yayınlanmasından önce yaptığı açıklamada ‘‘Çakıcı, 80 öncesi ASALA ile mücadele çerçevesinde MİT tarafından eğitilmiş. Daha sonra bu ilişki sürmüş’’ dedi. Çakıcı'nın MİT ilişkisi ve kırmızı pasaport alması olayına kendi sesiyle açıklık getirdiği ses bandında şunlar yer alıyor:

Çakıcı: ‘‘Orayla olan organik bağlantım kopmuş değil. Yani onların ‘ilişkinizi kestik' dediği zaman bildirmeleri lazım. Çünkü ben orada resmi statü taşıyan biriyim. Yani biliyorsun, oranın bir direk adamı vardır. Bir de endirek adamı vardır. Bizimki teminat altına alınmış. Bize bildirmeleri lazım en azından. Bu, bunun kanunu. O teşkilatın personeli oluyoruz, dolaylı olarak.’’

Çakıcı bu konuşmasıyla MİT ile olan resmi bağlantısının devam ettiğini söylüyor ve kendisinin teşkilatın personeli olduğunu öne sürüyor.

ATAÇ İLE ARKADAŞ ÇIKTI

Bu arada Çakıcı’nın kendisine Çin Konsolosluğu'ndan diplomatik kırmızı pasaportu veren MİT görevlisi Yavuz Ataç ile dostluğunun çok eskilere dayandığı da ortaya çıktı. Çakıcı'nın 16 Ağustos 1991 tarihinde üsteğmen Mehmet Yılmaz ile evlenen kardeşi Gamze'nin nikah şahitliğini Ataç'ın yaptığı belirlendi. Çakıcı'ya yakın kaynaklar ‘‘Alaattin, MİT'çi Ataç ile çok iyi dosttur. Yavuz, Çakıcı'nın istediği bilgileri kendisine ulaştırır. Nikah şahitliği aralarındaki dostluğunu gösteriyor. Çakıcı zaten pasaportunu Çin'e gidip Yavuz'dan bizzat aldı’’ dediler.

REFAHYOL'UN BAKANI

Dündar, yayınlamadığı ikinci bir bantta ise Refahyol düneminde yeri tespit edilen Çakıcı'ya bir bakanın ‘‘kaç’’ diye mesaj yolladığını da açıkladı. Bu ses bandında Çakıcı, Refahyol döneminde İçişleri Bakanlığı'nda en üst düzey istihbarat görevlilerinin katıldığı bir toplantı yapıldığını ve burada kendisinin yerinin tespit edildiğini söylüyor. Çakıcı bu bantta toplantının hemen ardından bir Refahyol'lu bir bakanının kendisine ‘‘Yeri tesbit edildi. Yerini terketsin’’ diye mesaj yolladığını belirtiyor.

Kanal D Genel Koordinatörü Dündar, proramda bu bandı gerekirse yayınlayacaklarını açıkladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!