Çakıcı: Türkiye'yi ayağa kaldıracağım

Güncelleme Tarihi:

Çakıcı: Türkiyeyi ayağa kaldıracağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 15:00

Avusturya'da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edilen Alaattin Çakıcı’nın Türkbank ihalesine fesat karıştırdığı gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi. Çakıcı, “Güçleri yetiyorsa beni cezavinde öldürsünler. Yürekleri yetiyorsa çeksinler ipimi. Kapalı bir odada kalıyorum. Şu anda güç onların. İstedikleri gibi gelebilirler. Ankara’da Türkiye’nin kaderi ile oynayanlar için konuşuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Alaattin Çakıcı'nın, “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” ve “Türkbank ihalesine fesat karıştırmak” suçlarından yargılanmasına devam edildi.İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Alaattin Çakıcı geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Çakıcı’nın avukatlarından Mustafa Avlağı, müvekkilinin dosyaya ilişkin savunmasının alınabilmesi için Fransa'daki adli makamlarından istenen yazının beklenmesi gerektiğini, aksi durumda savunma ve adil yargılanma hakkının ihlalinin söz konusu olacağını öne sürdü.

FRANSA'NIN İZNİ

Avlağı, Fransa’nın aldığı ‘yargılanamaz’ kararının uygulamada olup- olmadığının öğrenilmesini istedi. Avukat Muammer Demirtaş da, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Hukuk Genel Müdürlüğü’nün dosyaya gönderdiği Çakıcı’nın yargılanabileceğine dair yazısının suç unsuru taşıdığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bağımsız yargılama ve Anayasa’nın açık hükümlerine aykırı olarak mahkemelere emir verilemeyeceğini anlatan Demirtaş, “Sizi tenzih ederim. Siz emir almıyorsunuz ama onlar emir vermeye yelteniyor” dedi.

HAKİM ÇAKICI'YI UYARDI

Avukatları ardından söz alan Çakıcı, güncel konulardan konuşmaya başlayınca mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Mahkeme Başkanı Ertuğrul Kubilay’ın, “Burası güncel konuların yeri değil” uyarısı üzerine Alaattin Çakıcı, “Bu dava nedeniyle bir hükümet devrildi. Bir adam yok oldu. Siz de beni yargılıyorsunuz” diye konuştu.

Kendisi dışındaki kişilerin adil yargılandığını öne süren Çakıcı, herkesin suç işleyebileceğini, suç işlemenin alışkanlık haline bile gelebileceğini, ancak mahkeme ve yasaların herkese eşit yaklaşması gerektiğini söyledi.

Çakıcı, Mahkeme Başkanı’na, “Ben şov yapmıyorum. Bu dava yüzünden hükümet düştü mü düşmedi mi?” diye sordu.

"GEREKİRSE YOK OLURUM"

Başkanın, “Biz soru sorulacak makam değiliz” karşılığını vermesi üzerine de, “Peki ben kime soru soracağım? Benim hakkımı mahkeme değilse kim arayacak. Nurettin Ak beni zaten bitkisel hayata bağladı” diye konuştu. Devletten kimsenin hesap soramayacağını, cezasını 7 yıl yattığını ifade eden Çakıcı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yargılıyorsanız yargılayın. Ben ifade vermiyorum. Yalakalık yapmak için kavanozun ağzındaki balı almam. Peteğin içine dalar gerekirse yok olurum. Verilecek karar adil olsun diyorum.”

"TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAĞIM"

Karagümrük baskını davasından, uluslararası hukuk tanınmadan 16 yıl 8 ay ceza aldığını anımsatan Çakıcı, “Yürekleri yiyorsa ipimi çeksinler. Bu millete karşı son bir görevim var onu yerine getireyim. Namus sözü veriyorum yerine getirmezsem Allah oğlumu elimden alsın. O zaman konuşup Türkiye’yi ayağa kaldıracağım” diye konuştu.

Çakıcı, mahkeme heyetinin ara karar için salondan ayrılması üzerine duruşmayı izleyen gazetecilere kimseyi tehdit etmediğini, bitmiş, külleri bile kalmamış hükümetlerle bir işi olmayacağını belirterek, “Laf alanın, söz ortanın. Damarlarında Türk kanı olan herkesin bu millet için yapacağı bir iş var. O işin ne olduğunu yaptığım zaman görürsünüz” dedi.

Haberin Devamı

"YÜREKLERİ YETİRYORSA İPİMİ ÇEKSİNLER"

MİT ile bir bağlantısının olmadığını, Türk milletine bir hizmeti olduğunu, onu yerine getireceğini anlatan Çakıcı, şöyle devam etti:

“Güçleri yetiyorsa beni öldürsünler cezaevinde. Yürekleri yetiyorsa çeksinler ipimi. Kapalı bir odada kalıyorum. Şu anda güç onların. İstedikleri gibi gelebilirler. Ankara’da Türkiye’nin kaderi ile oynayanlar için konuşuyorum.”

Mahkeme heyeti, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Yüce Divan’da yargılandığı Türkbank davasının gerekçeli kararının beklenmesine ve sanık avukatlarının taleplerinin incelemeye alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Çakıcı’nın ‘Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak’ ve ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçlarından 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!