Çakıcı, tertipçi

Güncelleme Tarihi:

Çakıcı, tertipçi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eyüp Aşık'ın açıklamalarından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Ecevit, Çakıcı'nın, geçmişin özlemi içinde bazı tertiplere giriştiğini söyledi. Ecevit, Çakıcı'nın yaptığı temiz siyaset çağrısı için de, ‘‘Temiz devlet Çakıcı'ya kaldıysa vay halimize’’ dedi.

Başbakan Vekili Bülent Ecevit, Alaattin Çakıcı'nın, geçmiş hükümet dönemlerinde gördüğü ilgiye özlem duyarak, tertip içine girdiğini söyledi. Ecevit dün düzenlediği basın toplantısında Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın açıklamalarını destekleyen bir ifadeyle, ‘‘Çakıcı, belli ki geçmiş hükümet dönemlerinin özlemi içinde bazı tertiplere girişmektedir. Kasette çeşitli tuzak ifadeler var’’ dedi. Ecevit, Çakıcı'nın CHP Lideri Deniz Baykal ile birlikte kendisine de yaptığı temiz toplum çağrısını yorumlarken, ‘‘Temiz toplum ve temiz devlet Çakıcı'ya kaldıysa vay halimize’’ dedi. Hükümetin çetelere karşı etkili bir mücadele sürdürdüğünü söyleyen Ecevit, ‘‘55'inci hükümet çetelerin ve mafyanın üzerine yürümekte en kararlı hükümettir. Bu kararlılığın aksaması söz konusu değildir. Devletimizin eli artık bu tür suçların elebaşlarını, dünyanın her bucağında yakalayıp adalete teslim etmektedir’’ dedi. Ecevit, Aşık'ın bakanlıktan istifası konusunda Başbakan Mesut Yılmaz'ın ABD'den kendisini arayarak, ‘‘İstifa ile ilgili işlemi yapmayın. Ankara'ya döndüğümde ben yapacağım’’ dediğini aktardı.

Ecevit basın toplantısını, dün Aşık'ın televizyondan canlı yayınlanan açıklamalarını izledikten sonra yaptı. Aşık'ın bakanlıktan istifasıyla ilgili belirsizliklere açıklık getiren Ecevit, Aşık'ın Perşembe günü kendisini arayarak bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etme kararını bildirdiğini söyledi. Ecevit, bu gelişmeden sonra ABD'de bulunan Başbakan Yılmaz ile temas kurmaya çalıştığını, ancak ulaşamadığını söyledi. Ardından Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüşmeye gittiğinde Özel Kalem Müdürü'nün yanında beklerken Yılmaz'ın, Demirel'i aramakta olduğunu gördüğünü ve telefonu alıp görüştüğünü bildirdi. Ecevit, bu ayrıntıları neden açıkladığı konusunda da, ‘‘Aşık, Başbakan'ın da, benim de herhangi bir telkinimiz olmaksızın, kendi vicdanı ile kararını vermiştir’’ dedi. Aşık'ın korunması ve güvenliği için yetkili makamları uyaracağını söyleyen Ecevit, Çakıcı'nın telefon defterinde kendi adının da çıkması konusunda şöyle dedi: ‘‘Show televizyonu bunu yılın gazetecilik olayı diye sundu ama ben ‘yılın pek zarif olmayan gazetecilik olayı' diye değerlendiriyorum. Benim telefonlarım halka açıktır, her yerde bulunabilir. Herhalde gazetecilerin telefon defterlerinde de vardır.’’

CHP’YE ÇETE ELEŞTİRİSİ

Çakıcı-Eyüp Aşık konuşma kasedi konusunda muhalefet partilerinin gösterdiği tepkileri eleştiren Ecevit, CHP'yi de suçlayarak şöyle dedi:

‘‘Bu konuda hükümeti eleştiren bazı muhalefet partileri ise kendi iktidarları dönemlerinde, devleti ve toplumu sarsan bu tür organize suçlardan hiçbirinin üstüne yürümemişlerdir, o yönde tek bir adım atmamışlardır. Tam tersine emniyet ve istihbarat örgütlerimizi birbirlerine düşürerek, devletin ve adaletin işleyişini yıllarca engellemiş ve sürüncemede bırakmışlardır. Bunlara DYP de, SHP ve onun devamı olan CHP de, kapatılan RP de dahildir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!