Çakı gibi mezunlar

Güncelleme Tarihi:

Çakı gibi mezunlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ASKERİ Lise öğrencileri, dün düzenlenen törenlerle diplomalarını aldılar. İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde 1999-2000 eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan 359 öğrenciye, dün Çengelköy'deki okul bahçesinde düzenlenen törenle, diplomaları verildi. Törende konuşan 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Birol, öğrencileri irticaya karşı uyararak, ‘‘Bütün varlığınızla Atatürk düzenini koruyun. Şeriat düzeni getirmek isteyenlere karşı daima uyanık olun’’ dedi. Okul birincisi Şahin Çıplak da, mezunlar adına bir konuşma yaptı. İlk 10 dereceye giren öğrencilere diplomaları ve armağanları eski Kara Kuvvetleri Komutanı, emekli Orgeneral Haydar Saltık, emekli orgeneraller Hikmet Bayar ve Fikret Küpeli ile bazı komutanlar tarafından verildi. Tören, Kuleli Askeri Lisesi Marşı'nın okunmasının ardından, öğrencilerin geçit resmiyle sona erdi.

Maltepe Askeri Lisesi de gurur günlerinden birini yaşadı. 35'nci dönem diploma ve Okul Komutanlığı devir teslim töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş'in mesajının okunmasıyla başladı. Törende, 9'u Azerbaycan, 4'ü Arnavut, 3'ü Türkmenistan ve 1'i KKTC uyruklu olmak üzere 391 öğrenci diplomalarını aldı. Okul birincisi Selçuk Sönmez, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Işıklar Askeri Lisesi de, 142'inci dönem mezunlarını düzenlenen tören ile uğurladı. Diplomalarını alan öğrenciler, kendilerini izleyen yakınlarına çiçek attılar. Merasim geçişi ve diploma dağıtımı ile devam eden mezuniyet töreni, öğrencilerin birlikte 10. Yıl Marşı'nı okuyup, yakınlarına çiçek atmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!