ÇaÄŸlayan metrobüs durağı da geçici olarak kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan metrobüs durağı da geçici olarak kapatılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 12:01

Çağlayan Meydanı'ndaki çalışmalar nedeniyle Çağlayan metrobüs durağının da geçici olarak kapatılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

HAYATLARINI BÖYLE TEHLİKEYE ATTILAR / WEB TV

ÇAĞLAYAN'DA ÜST GEÇİT KRİZİ / FOTO GALERİ

Çağlayan Meydanı’nın trafiğe kapatılması ve trafiğin yer altına alınması çalışmaları nedeniyle Çağlayan’daki metrobüs üstgeçidinin yarısı kapatıldı. Sabah saatlerinde bu nedenle mağdur olan vatandaşların bazıları duruma sert tepki gösterirken, bazı vatandaşlar yetkililerden bilgi almaya çalıştı, bazıları görevli polis memuruyla tartıştı, bazıları ise, üstgeçidin kapatıldığına inanmakta zorlandı.

HAYATLARINI TEHLÄ°KEYE ATTILARÂ

Çağlayan Meydanı’nda herhangi bir uyarı levhası olmaması nedeniyle yayalar metrobüs üst geçidine yürüse de üstgeçidi kullanamadı. Bazı vatandaşlar, bariyerler üzerinden atlayarak üst geçidi kullandı ancak bu kez de E-5 kenarına inip, hayatlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçti.Bariyelerden atlayarak metrobüs durağına geçen vatandaşlar, gelen metrobüs nedeniyle de tehlike atlattı.

ÅžOK OLDUM

Metrobüsten inen ve üstgeçitin kapalı olduğunu fark eden vatandaşlar, bu kez E-5’in altındaki yoldan dolaşarak karşıya geçti. Üstgeçitin kapalı olan bölümünde bekleyen polisler de zaman zaman vatandaşları yönlendirdi. Özellikle etek giyen bazı kadınların bariyerlerden geçerken zor anlar yaşaması dikkatlerden kaçmadı. Hadımköy’de oturan ve her zaman aynı güzergahı kullanarak işine gittiğini söyleyen Adnan Güzel, imza toplayacağını ve yetkililere konunun çözüme kavuşturulması için elektronik posta göndereceğini kaydetti. Güzel, "10 saat çalışıyorum işte yorulmuyorum. Sadece sabah ve akşam yolda giderken yoruluyorum. Onun planının yapmaya çalışacağım. Şok oldum gerçekten" dedi.

KÃœFÃœR DE EDÄ°YORLAR BÄ°ZE

Mağdur olan vatandaşlardan Çağlayan’daki özel bir hastaneye gitmekte olan vatandaşlar da vardı. Hastaneye gitmek zorunda olan vatandaş " Mecidiyeköy’den gitmemiz lazımmış. Daha da uzadı yol" dedi. Metrobüsten inerek üstgeçidi kullanmak için merdivenleri çıkan ancak bariyer sürpriziyle karşılaşan bir başka vatandaş ise, "Buna bir alternatif bulmaları gerekiyor. Çok saçma olmuş yani. Biz oraya nasıl geçeceğiz şimdi? " diye sordu. Bir başka vatandaş ise, ne yapacağının sorulması üzerine "Her insan gibi buradan gideceğim. Diğer tarafa geçeceğim. Birşeyler yapacağım herhalde" dedi. Kapatılan üst geçisin önünde bekleyen metrobüs işletme amiri ise, insanların hepsinin bu duruma sinirlendiğini söyleyerek "Küfür de ediyorlar bize ama onlar bizim insanımız" diye konuştu. Kendilerine küfür edenleri yumuşak bir şekilde ikaz ettiklerini dile getiren işletme amiri " Onlardan ekmek yiyoruz. Onlar bizim insanlarımız. Çünkü yapılan hizmet onlara. Amaç daha iyi hizmet" diye konuştu.

"KAMERA ÅžAKASI FÄ°LAN MI ?"

Bu arada metrobüsten indikten sonra üstügeçidi kullanmak için kapalı olan bölüme yönelen bir vatandaş, uzun süre şaşkınlık yaşadı. Şaşkın gözlerle durumu anlamaya çalışan kadın, " Buradan geçmem lazım. Ama yürüyüş yolu vardı. Gerçekten kamera şakası falan mı ? İnanmıyorum ya. Nasıl gideceğiz şimdi? " dedi. Kadın daha sonra görevilere " Gerçekten kapalı mı? " diye sordu. Görevliler ise, kadına nereden karşıya geçebeileceğini tarif etti. Bariyerlerden atlayarak, metrobüs durağına gitmek isteyen Şafak Yaşar ise, " Köprü kapalı zaten. Mecburen alt taraftan dolaştık. Biraz sıkıntı olacak ama düzelecek. Çektiğimiz sıkıntı yanımıza kar. Ama ileride burası nasıl olur onu da göreceğiz. " diye konuştu.

BELEDİYEDEN "ÇAĞLAYAN METROBÜS DURAĞI" AÇIKLAMASI

Sabahki görüntülerin ardında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Çağlayan Meydanı'nda trafiğin yeraltına alınması ve yayalaştırılması çalışmaları kapsamında, Çağlayan Metrobüs Durağı geçici olarak kapatılacaktır. Yolcularımız SSK Hastanesi durağını kullanacaktır " denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!