Cag kebabı yiyip gittiler

Güncelleme Tarihi:

Cag kebabı yiyip gittiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 09:31

Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı, dün indirildiği Erzurum Havalimanı'nda aramadan geçirildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, yükün insani malzeme olduğunun tespit edildiğini ve uçağın yoluna devam etmesine izin verildiğini söyledi. VIP binası önünde 3.5 saat arama yapılan uçağın 9 mürettebatına Dönerci Hacı Baba'dan cag kebabı ikram edildi.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN UÇAĞINDA ARAMA / Foto Galeri 

 Türkiye’nin ‘Son varış noktası Suriye olan sivil uçaklarda da arama yapılması şartı’ gereği, Halep’e insani yardım götüren Ermenistan Havayolları’na ait sivil bir uçak, Erzurum’a iniş yaptı. ‘O.K.’li inişten sonra uçakta beyan edildiği gibi gıda yardımı olduğu anlaşıldı. Aramadan sonra uçak Halep’e gitti.

SURİYE’ye insani yardım götüren Ermenistan Havayolları’na (Air Armenia) ait bir sivil uçak, kargosunda arama ve inceleme yapılması için dün Erzurum’a iniş yaptı. Dün 11.30 sıralarında Ermenistan’dan Suriye’nin Halep kentine insanı yardım malzemesi götüren kargo uçağının pilotu, Türkiye’den geçiş izni istedi. Türkiye uçakta arama yapılacağını Ermenistan makamlarına bildirdi ve uçağa kontrollü geçiş izni verildi. Bunun üzerine Türk hava sahasına giren Ermenistan uçağı, daha önceden yapılan bildirim gereği Erzurum Havalimanı’na indirildi. Antonov 12 tipi uçak kargosunun incelenmesinin ardından Halep’e doğru havalandı.

Haberin Devamı

14 ton gıda yardımı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ermenistan’a ait uçağın Erzurum’a inişinin perde arkasındaki gelişmeler şöyle oldu: “Ermenistan Sivil Havacılık Dairesi, Suriye uçağının mecburi inişe zorlandığı 10 Ekim 2012 Çarşamba günü, Türkiye’ye başvurarak, Erivan’dan, Ermeni kökenli çok sayıda insanın da yaşadığı Halep’e insani amaçlı yardım götürecek Antonov 12 tipi uçağın 15 Ekim 2012 Pazartesi günü (dün) Türkiye Hava Sahası’ndan geçişi için izin istedi. Ermeni makamları, uçağın kargosunda başta ayçiçek yağı, pirinç, un ve şeker olmak üzere 14 ton gıda yardımı bulunduğunu bildirdiler. Sivil Havacılık Dairesi bu talebi Dışişleri Bakanlığı’na iletti. Dışişleri, Türkiye’nin ‘Son varış noktası Suriye olan sivil uçaklarda da arama yapılması şartı’ olduğundan, uçağın Erzurum’a inip kargosunda arama yapılmasını kabul etmesi halinde, geçiş izni verileceğini bildirdi. Dışişleri’nin bu bildirimi, Ermenistan’a aktarıldı. Ermenistan bu şartı kabul etti. Bunun üzerine Ermenistan uçağı Erzurum’a ‘O.K.’li iniş yaptı. Uçakta yapılan aramada beyan edildiği gibi sadece gıda yardımı olduğu anlaşıldı. Arama sonrası uçağın Halep’e gitmek için yeniden havalanmasına izin verildi.”

Haberin Devamı

Resmi temas esprisi

Ermenistan uçağının Erzurum’a inişi, diplomatik kulislerde değişik esprilere de neden oldu. Ermenistan’ın geçiş izni talep ettiği 10 Ekim’in, tam da iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasını hedefleyen ancak daha sonra dondurulan Zürih Protokolü’nün 3’üncü yıldönümüne denk gelmesinden dolayı, “Suriye krizi, iki ülkeye 3 yıl sonra havada da olsa resmi temas kurdurdu” esprileri yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!