Çadırkentten yardım çığlığı

Güncelleme Tarihi:

Çadırkentten yardım çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Düzce 12 Kasım depreminin neredeyse bir yıl geçti. Depremzedelerin çoğu, geçen kışı çadırkentlerde geçirdiler. Kara, yağmura, dondurucu soğuklara rağmen. Şimdi onlar ikinci kışı da çadırlarda geçirmeye hazırlanıyorlar. Yokluk ve zorluklarla... Onların yardım çağrısını Bolu Valisi M. Ali Türker dile getirdi: Depremzedelere yardım için herkesi bölgedeki insanlarla dayanışmaya davet etti.

Vali Türker, Bolu'da bulunan çadırkent ve prefabrike konut yöneticileri ile toplantı yaparak, sıkıntılarını dinledi.

Bolu Valiliği'nde yapılan toplantıda Vali Türker'le biraraya gelen 8 çadırkent ve 12 prefabrike konut alanı yöneticisi, depremzedelerin ikinci kışı nasıl geçireceklerini tartışarak Valiye öneri getirdiler.

SEDAŞ Prefabrike Konutları Yöneticisi Rüştü Pulat, kış mevsimi ile birlikte depremzedelerin en büyük probleminin ısınma olduğunu belirterek, SEDAŞ'ın (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş), kendilerinden 150 kilowata kadar kullandığı elektrikten para almamasını istedi. Pulat, ''Aksi taktirde depremzedeler, elekrik yerine katı atıkla ısınma yoluna gidecek, bu da zehirlenmelere yol açar'' dedi.

Toplantıda konuşan Mehmetçik-3 Çadırkenti yönetim kurulu Başkanı Lokman Ermiş ise geçen kış çadırlarda elektrikli soba kullanmayı yasakladıklarını belirterek, ''Çünkü aşırı elektrik kullanımından 2 çadır yandı, makul olan katalitik soba kullanımı'' dedi.

Depremzedeleri dinleyen Vali Türker de konuşmasında, 31 Aralık'ta, deprem sonrası oluşturulan il kriz merkezlerinin görevlerinin sona erdiğini, bundan sonra her valinin kendi illeri hakkında karar vereceğini hatırlattı. Türker, ısınma konusunda kendilerinin de, katı atık yakılan sobaların çadırkent ve prefabrike konutlarda kullanımını yasakladıklarını belirtti.

Türker, bölgede 6 çadırkent ve 12 prefabrike konut alanı bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

''Sadece hak sahibi 1458 depremzedenin katalitik sobalarda kullandıkları tüplerin maliyeti 4 ay için 100 milyarı geçiyor. Bu sayıya ekonomik durumu iyi olamayan, çadırlarda yaşayan insanları eklediğimizde rakam, trilyonları buluyor. bu paranın temini için girişimlere başlayacağız.

12 Kasım depremi sonrasında en fazla dayanışmaya ihtiyaç duyulan ikinci bir kışa giriyoruz. Herkesi bölge insanı ile dayanışmaya davet ediyorum.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!