Çadırkentte sünnet şöleni

Güncelleme Tarihi:

Çadırkentte sünnet şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy Belediyesi'nin Ataköy'de kurduğu çadırkentte 14 çocuk sünnet edildi. Cumartesi günü gerçekleştirilen sünnet şöleninde Bakırköy Belediyesi Tiyatro Ekibi, Karagöz oynattı ve çocuklara eğlence düzenledi.

Çeşitli sanatçıların konser verdiği şölende çocukların kirveliklerini üstlenen ve sünnet masraflarını karşılayan Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, çocuklar kadar heyecanlı olduğunu söyleyerek, çocukların ve büyüklerin afet acısını bir kez daha yaşamamasını diledi. Şölende bütün afetzede ve misafirlere pilav ve kavurma dağıtıldı.

Beş yıldızlı kamping

Bakırköy Belediyesi'nin bütün giderlerini karşılayarak İstanbul Valiliği'ne tahsis ettiği 227 çadırlık 'Kardeşkent'te halen 822 kişi kalıyor. Çadırkentte afetzedelerin her türlü ihtiyacı karşılanabiliyor. Çamaşırhane, kreş, halk eğitim merkezi, sağlık ocağı, kafeterya ve yemekhane de bulunan kampta çadırlar geniş ve su geçirmez. Hepsine elekrik bağlantısı kurulan çadırlarda, insanlar 25 santimetre yükseklikteki tahta tabanın üstünde konaklıyor. Afetzedelerin kablolu TV bağlantılı televizyon salonu da var. Her gün üç öğün yemek dağıtılan kampta, ayrıca günde üç kez çay ve bisküvi servisi yapılıyor.

Afetzedelerin kışı burada geçirecekleri düşünülerek şimdiden çadırların nasıl ısıtılacağı da düşünülmüş. Bulunan çözüm ana bir ısıtıcıdan çadırlara bağlantı sağlanması ve her çadıra sıcak hava üflenmesi.

Çadır kenti ziyaret eden Umumi Tuvaletçiler Birliği Başkanı İmdat Habib, tuvaletlerin bile tertemiz olduğunu söyleyerek belediye yetkililerine teşekkür etti. Kadın ve erkek tuvaletlerinde birer görevli sürekli temizlik yapıyor ve son derece hijyenik koşullarda düzenlenmiş tuvaletlerde onar tane şofbenli duş bulunuyor. Çadırkentin sakinleri ise bu koşullarda ağırlanmaktan çok memnun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!