Çadırkentte ikinci yangın

Güncelleme Tarihi:

Çadırkentte ikinci yangın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

Cephanelik Çadırkenti’nde meydana gelen olayda, anne Halime Kara (21), çocukları 1 aylık Suzan ve 1.5 yaşındaki Ömer’i çadırda bırakarak aynı çadırkentte kalan kayınvalidesine süpürge almaya gitti. Bu sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple çadırda yangın çıktı. Çevrede bulunanların müdahalesiyle Ömer dışarıya çıkartılırken, kardeşi Suzan ise kurtarılamadı ve yanarak öldü.

Askerlerin ve İzmit Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonucu yangın söndürülerek yayılması engellenirken, çadır kül oldu.

İtfaiye ekipleri, katalitik sobadaki tüpün patlamadığını, 1.5 yaşındaki Ömer’in katalitik sobayla oynayarak yangını çıkarmış olabileceğini, araştırmalarının sürdüğünü belirttiler.

Anne sinir krizi geçirdi

Yangının başlamasıyla çadırına gelen fakat yangına müdahale edemeyen anne Halime Kara, kızının öldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. Çevredekiler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Kara, sürekli çığlık atarak çocuklarını yalnız bıraktığı için kendini suçladı.

Halime Kara’nın komşuları, Suzan bebeğin çadırda doğduğunu ifade ederek, Kara ailesinin evlerinin depremde büyük hasar gördüğünü, deprem sonrası çadırkentte yaşamaya başladıklarını anlattı.

Bu arada, Halime Kara’nın eşi Yaşar Kara’nın (24), inşaatlarda günlük işçi olarak çalıştığı, olay sırasında da çadırkentte olmadığı belirlendi.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!