Çadırkentlerde televizyon başında yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Çadırkentlerde televizyon başında yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Bolu'da 6 bin 110 depremzede, yeni yıla çadırkentlerdeki çadırlarında girdi. 12 Kasım depremi sonrasında kurulan 12 çadırkentten 6'sı kaldırıldı. Kalan çadırkentlerden Mehmetçik 1-2-3, İspanyol, Intes ve Köytür 4 çadırkentlerinde ise 6 bin 110 depremzede yaşamlarını sürdürüyor.

Deprem sonrasında depremzedeler için kurulan 3 bin 589 prefabrik konutta 14 bin 777 depremzede barınıyor. 314 konteynerde ise binin üzerinde depremzede yaşıyor. Depremzedeler günlük temizlik ihtiyaçlarını çadırkent ve prefabrik alanlara kurulan banyo, mutfak, çamaşırhane ve tuvalet konteynerlerinde karşılıyorlar.

Yeniyıl dileği: Sıcak bir ev

Depremzedelerin çoğu, 2000 yılının son gecesini televizyonları başında geçirdi. Bolu'da bulunan çadırkentlerde yaşayan depremzedelerin büyük bir bölümünün yeni yıldaki beklentileri ortak. Çadırkentlerde 14 aydır çadırlarda yaşayan depremzedeler yeni yılda ''Sıcak ve depreme dayanıklı'' birer evin hayalini kuruyorlar.

Depremzedeler, kalıcı konutların bayram sonrasına teslim edilmesini ümit ettiklerini belirterek, ''Kalıcı konutların bayram sonrasına teslim edileceği söyleniyor, ama bölgenin kanalizasyon, su şebekelerinin inşaatları hala sürüyor'' diye konuştular.


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!