Cadı severse

Güncelleme Tarihi:

Cadı severse
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta vizyona giren Fransız filmlerinden biri, bir romantik komedi olan Witch Way Love (Cadıca Sevmek). Renee Manzor'un yönettiği filmde Fransız sinemasının gözde oyuncuları Vanessa Paradis, Jean Reno ve Jeanne Moreau biraraya geldiler.

Cadıca Sevmek, klasik bir iyi kötü mücadelesi sırasında gelişen sürpriz bir aşkın hikayesi. Morgane dünyada kalan son altı cadıdan biridir. Bu altı cadıdan beşi iyilere, biri de şeytana hizmet eder. Kötü cadı Molok acımasız ve güçlü bir büyücüdür, ancak ne yazık ki bir varisi yoktur. Soyunu devam ettirebilmek için Molok, Morgane'ın dokuz aylık sevimli oğlu Arthur'un vaftiz babası olmak zorundadır. Morgane da oğlunu şeytana kaptırmamak için, tek suçu oğluyla aynı günde doğmak olan Micheal'a büyü yapar ve onu, oğluna vaftiz babası olarak seçer. Ancak Morgane'nın hesaba katmadığı tek şey vardır o da, Micheal'a aşık olmaktır.

Kariyerine şarkıcı olarak başlayan Vanessa Paradis'i en son Gerard Depardeu ile oynadığı Elisa filminde izlemiştik. Burada babasını çok geç tanıyan bir genç kızı başarıyla canlandıran Fransız aktris, Cadıca Sevmek'te oğlunu şeytani güçlerden korumaya çalışan iyi cadı rolünde son derece sevimli. Türkiye'de daha çok Hollywood filmleriyle (Leon-Sevginin Gücü, Mission Impossible-Görevimiz Tehlike) tanınan Jean Reno ise en son henüz Türkiye'de vizyona girmemiş olan Roseanna's Grave'de rol aldı. Sinemada herzaman kötü adam rollerinde görmeye alıştığımız Reno, bu geleneğini bozmuyor ve Cadıca Sevmek'te de şeytana hizmet eden bir büyücüyü canlandırıyor. En acımasız katillere bile bir duygusallık getirebilen aktör, (Leon) bu komik Fransız yapımında da oyunculuk kabiliyetini konuşturuyor. Filmin bir diğer yıldızı ise Luc Besson'nın unutulmaz çalışması Nikita'nın yıldızı Jeanne Moreau.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!