Caber'de sorun yok

Güncelleme Tarihi:

Caberde sorun yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 11:16

Suriye’de Halep’e 120 kilometre mesafedeki Süleyman Şah’ın mezarının olduğu Caber Kalesi’nde görev yapan bir manga Türk askerinin güvenliği konusunda herhangi olumsuz bir gelişmenin olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, “Orası zaten Türk toprağı. Askerlerimiz de sembolik olarak bulunuyor. PKK’nın Suriye’de cirit attığı dönemde de hiçbir şey olmamıştı. Suriye ile savaş halinde değiliz ki... Askerlerimizin güvenliği konusunda bir endişemiz yok” dediler.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAKİ EN İNCE MESAJ: “RUSYA VE ÇİN’İ DİNLEMEM”

Başbakan Tayyip Erdoğan dünkü grup konuşmasında, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’nin en önemli müttefikleri olan Rusya ve Çin’i yakından ilgilendiren çok ince bir mesaj da verdi. Erdoğan’ın konuşmasında en önemli vurgularından birisi, “Dünyaya açık açık şunu ifade ediyorum: Türkiye yerini, zamanını ve yöntemini kendisi tayin ederek bu haksızlığa karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanacak, gereken adımları kararlılıkla atacaktır” oldu.

BM 51. MADDE

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklar, Erdoğan’ın bu sözlerinin, BM Sözleşmesi’nin 7. bölümünün 51. maddesine uygun olarak, Suriye’den yeni bir hasmane tutum gelmesi halinde, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ni de beklemeden bu ülkeye karşı anlayacağı dilden yanıt verme hakkının saklı olduğunu ilan ettiğini ifade ettiler. BM’nin söz konusu maddesi şöyle:
“Bu Antlaşmanın (BM Sözleşmesi) hiçbir hükmü, BM üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez. Üyelerin bu meşru savunma hakkını kullanırken aldıkları önlemler hemen Güvenlik Konseyi’ne bildirilir ve Konsey’in işbu Antlaşma gereğince uluslararası barış ve güvenliğin korunması ya da yeniden kurulması için gerekli göreceği biçimde her an hareket etme yetki ve görevini hiçbir biçimde etkilemez.”



Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!