C4 dizel otomatiğe kavuştu yıl sonuna 500 hedefi koydu

Güncelleme Tarihi:

C4 dizel otomatiğe kavuştu yıl sonuna 500 hedefi koydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2006 00:00

Citroen’in ilk olarak 2004 Paris Otomobil Fuarı’nda gün ışığına çıkardığı kompakt sınıftaki temsilcisi C4, farklı teknolojileri ve sıra dışı tasarımı ile dikkat çeken bir araç. 2004 yılının Ekim ayında piyasaya çıkan Citroen C4, dünya genelinde bugüne kadar 350 bin adetten fazla satmayı başarmış bir model.

Sabit direksiyon göbeği ve adaptif farlar gibi dikkat çeken özelliklere sahip olan C4, bu özelliklerine bir yenisini daha ekledi.

Manuel kullanıma da olanak tanıyan otomatik vites seçeneği ile Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan C4, Paris’te düzenlenen bir organizasyonla basına tanıtıldı. 1.6 litre hacminde ve 110 beygir gücündeki dizel motorla birlikte sunulan yenilikçi şanzıman sayesinde C4 vites büyüterek 6 ileri şanzımana kavuşmuş. Direksiyon arkasındaki kolcuklarla Formula 1 otomobillerindeki gibi vites değiştirme keyfini sunan C4, sportifliğinden ve tüketiminden hiç bir şey kaybetmezken; son vitesin getirdiği avantajla yüzde 5’e varan değerlerde yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yokuşlarda yapılan kalkış esnasında, aracın kaymasını 2 saniye önleyerek sürücüye büyük bir kullanım kolaylığı sağlayan yenilikçi şanzıman, ESP ile birlikte çalışıyor.

2.5-3 BİN YTL’LİK FARK

Otomatik vitesli dizel C4’ten, yıl sonuna kadar 500 adet satılması hedefleniyor. Ekipman seviyesi olarak 1.6 litrelik C4 ile aynı özelliklere sahip olan bu versiyonda öne çıkan standart özellikleri arasında; ESP, ABS, sabit merkezli direksiyon, hız sabitleyici ve sınırlayıcı, ön-yan ve perde hava yastıkları, çift bölgeli ve polen+koku filtreli elektronik klima, alüminyum alaşımlı jantlar, ön sis farları, elektrikli ön ve arka camlar, elektrikli yan aynalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, direksiyondan kumandalı radyo-CD ve kokulandırma sistemi bulunuyor. 1.6 litrelik HDi motorlu C4, 39 bin 367 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken; opsiyonel donanımları arasına eklenen otomatik vites seçeneği ile bu fiyatın 2 bin 500 ile 3 bin YTL arasında artması bekleniyor.

C4’te görev yapan 1.6 litre hacmindeki dizel motor 4000 d/d’de maksimum 110 beygir güç, 1750 d/d’de ise 240 Nm’lik tork üretiyor. ’Overboost’ özelliği ile sayesinde tam gazda motor bir anlık maksimum tork değerini 260 Nm’ye çıkarabiliyor. Bu değerlerle 0-100 km/s hızlanmasını 11.2 saniyede gerçekleştiren otomatik şanzımanlı C4’ün maksimum hızı ise saatte 192 kilometre. Şehir içinde 100 kilometrelik bir mesafede 5.8 litre yakıt tüketen araç, bu değeri şehir dışında 3.8 litreye kadar düşürebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!