Buzlar Prensesi

Güncelleme Tarihi:

Buzlar Prensesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Peru'da 1995 yılında buz altında bulunan ve ‘‘Buzlar Prensesi’’ adı verilen 500 yıllık doğal mumya, aradan geçen 4 yıl içinde iyi korunamadığı için renk değiştirdi.

İlk bulunduğunda buğday renginde olan doğal mumyanın giderek kahverengiye dönüşmesi Perulu arkeologları telaşlandırdı. Peru Ulusal Arkeoloji, Antropoloji ve Tarih Müzesi'ndeki Buzlar Prensesi’nin iyi korunamadığı için renk değiştirdiği anlaşıldı. İnka tanrılarına kurban edilen 12 ila 14 yaşındaki bir kıza ait olduğu sanılan mumya dünden itibaren 14 aylık bir Japonya turnesine çıktı.

Japonya yolcusu

Perulu arkeologların iklim değişikliğinin Buzlar Prensesi’ni olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle karşı çıkmalarına rağmen mumyanın Japonya'ya gönderilmesi tepki gördü. And Dağları'nın güneydoğusunda 1995 yılında karlar altında bulunan ve ve kar sayesinde mumyalama işlemi yapılmış gibi korunan 500 yıllık doğal mumya ülkenin önde gelen arkeolojik hazinelerinden sayılıyor. Buzlar Prensesi'nin diğer bir adı da Juanita.

Clinton hayran kaldı

Japonya'dan önce ilk yolculuğunu 1996 yılında ABD'ye yapan Juanita Başkan Bill Clinton'ı da kendisine hayran bırakmıştı. 1996 yılında Juanita ile Connecticut'ta karşılaşan Clinton ‘‘Bekar bir erkek olsaydım Juanita'ya çıkma teklifinde bulunurdum. Son derece güzel bir mumya’’ demişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!