‘Buzdolabı cinayeti' cezasına Yargıtay onayı

Güncelleme Tarihi:

‘Buzdolabı cinayeti cezasına Yargıtay onayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 11:45

İZMİR'in Urla İlçesi'nde kiralık oturdukları evlerinde 4 yıl önce eşi 38 yaşındaki Alev Er'i kabloyla boğup öldürdükten sonra, ‘kokmasın' diye cesedini buzdolabına gizlediği iddiasıyla yargılanarak 20 yıl hapis cezası verilen 44 yaşındaki Şakir Er'in cezası Yargıtay'da onandı.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde devriye gezen polis ekibi, 3 Eylül 2006 tarihinde, 5 yıl önce karıştığı kavga nedeniyle 4 ay hapse mahkum olan ve gıyabi tutuklama kararıyla aranan camcı Şakir Er'i yakaladı. Gözaltına alınıp konulduğu nezarethanede ağlayan Er, İzmir'in Urla İlçesi Çamlıçay Mahallesi'ndeki evlerinde eşi Alev Er'i televizyon kablosuyla boğup öldürdükten sonra cesedini buzdolabına gizlediğini itiraf etti. Bu suçtan yakalandığını zannederek eşini öldürdüğünü anlatan Şakir Er'in cinayeti itiraf etmesi üzerine bağlantı kurulan Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çiftin evlerine gitti. Çilingir yardımıyla kapıyı açtıran polis buzdolabında, 38 yaşındaki Alev Er'in, kabloyla bağlı, çömelmiş haldeki cesediyle karşılaştı. Mahkemeye sevk edilen Şakir Er tutuklandı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten eşini öldürme’ suçundan ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ cezası istemiyle yargılanan Şakir Er ifadesinde, eşini kendisine ‘ihanet ettiği' için öldürdüğünü söyledi. Er, şöyle dedi:

“18 yaşımdan beri birlikteydik. Çok seviyor, hem de çok kıskanıyordum. Ama bana ihanet etti. 45 gün önce eşimle oğlumu tatil için Gelibolu'ya gönderdim. Eşimle tatil süresince çok zor görüştüm. Bu arada, kulağıma başka erkeklerle birlikte olduğuna dair söylentiler geldi. Eşimi arayıp Urla'ya gelmesini istedim. Oğlumu orada bırakıp geldi. Eşyalarını toplarken doğum kontrol hapı gördüm. Nedenini sorunca cevap vermedi. Göbeğinde de yara bandı vardı. Merakla bandı kaldırınca piercing için deldirdiğini gördüm. ‘Utanmıyormusun, evli barklı kadınsın’ dedim. O da, ‘Sana ne. Kendi hayatımı yaşıyorum’ dedi. Cep telefonunda başka erkeklerden gelen mesajları görünce olan oldu. Namusumu temizledim. Şimdi çok pişmanım. Vereceğiniz cezaya razıyım.”

Mahkeme heyeti sanık Şakir Er'e önce ağrılaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından cinayetin ‘haksız tahrik' altında işlendiği kanaatine varılarak ceza 24 yıla indirildi. Duruşmalardaki ‘iyi hali' de dikkate alınarak cezası 20 yıl hapse düşürüldü. Şakir Er, karar sonrası mahkeme heyetine verdikleri cezadan dolayı teşekkür etti. Ölen Alev Er'in avukatı kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!