Buz tutan gölde balık avlarken kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Buz tutan gölde balık avlarken kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 15:48

BİTLİS’in Ahlat İlçesi’ndeki Nazik Gölü’nde buzları kırarak balık tutmaya çalışan 3 kişiden biri buzun kırılması sonucu sulara gömülerek kayboldu. Jandarma ve kurtarma ekipleri, buz tutan gölde kaybolan Ahmet Yılmaz’ı arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Saat 11.30 sıralarında Gölgören Köyü’nde oturan Muhlis, Sinan Yılmaz kardeşler ile amca çocukları Ahmet Yılmaz balık tutmak için 30 kilometre uzaklıktaki Nazik Gölü’ne gitti. Burada buz tutan göl üzerinde 20 metre açılan Muhlis, Sinan ve Ahmet Yılmaz, ellerindeki baltalarla yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki buzu delmeye çalıştı. Bu sırada buzun kırılmasıyla Sinan, Muhlis ve Ahmet Yılmaz gölün buz gibi sularına gömüldü. Muhlis ve Sinan kardeşler sudan çıkmayı başarırken, 25 yaşındaki Ahmet Yılmaz, amca çocuklarının ve kendisinin bütün çabasına rağmen sudan çıkamadı. Ahmet Yılmaz’ı kurtaramayacaklarını anlayan Muhlis ve Sinan Yılmaz, jandarma ve köylülere haber verdi.

Olay yerine gelen Jandarma balık adamlar, yaklaşık 15 metre derinliği olan ve yüzeyi tamamen buz tutan Nazik Gölü’ne dalarak Ahmet Yılmaz’ı arama çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!