Büyükerşen CHP'yi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Büyükerşen CHPyi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 17:51

BİR süre önce DSP’den istifa edip CHP’ye geçeceğini açıklayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Erman Gölet’i ziyaret etti. Büyükerşen, "Türkiye’nin bekası için, birlik ve beraberliği için artık Türk ulusunun seçmenleriyle CHP ağacının gölgesinde yaşamaya devam etmesi gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz Büyükerşen, kendisiyle birlikte DSP’en istifa eden Eskişehir Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte CHP il binasına gitti. CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet’i makamında ziyaret eden Büyükerşen, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek bundan kurtulmak için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi. DSP’den istifa edip CHP’ye geçme kararı aldıklarını anımsatan Büyükerşen şunları kaydetti:

"Bu kararı verirken Atatürk ilkeleri doğrultusunda bu ülkede yaşayan insanlar olarak vatandaşlık görevimizi yaptık. Bir partiden ayrılıp diğer partiye geçmek işin siyasi boyutuydu. Zaten DSP de CHP’den doğmuştur. Türkiye’deki sağ ve soldaki aşırı uç partiler de köken olarak CHP’ye dayanır. Ama bunlar türevlerdir. Tıpkı bir ağacın gövdesinden doğmuş dallar gibidir. Asıl kök ve gövde olan CHP 80 yılı aşkın bir sürede dallarını genişletmiştir. Bazen yapraklarını dökmüştür, zaman zaman da budandığı olmuştur. Ancak, Türkiye’nin bekası için, birlik ve beraberliği için artık Türk ulusunun seçmenleriyle CHP ağacının gölgesinde yaşamaya devam etmesi gerekir."

Türkiye’de vatandaşların seslerini duyurma haklarını kullandıklarında biber gazıyla püskürtüldüklerini söyleyen Yılmaz Büyükerşen, "Bunlar kimin çocuklarıdır? Bunlar yüzde 40’ın biraz üstünde oy verenlerin çocuklarıdır. Yani AKP’ye oy verenlerin çocuklarıdır. O zaman bize düşen bir şey var. Yüzde 40’ın biraz üzerinde oy veren vatandaşlara bu söylediklerimi anlatmamız lazım" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Erman Gölet de ziyarete gelen Yılmaz Büyükerşen ile belediye meclis üelerine teşekkür etti. Gölet, "AKP’den kurtulmak isteyen yurtsever, çağdaş ve laiklikten yana herkesin CHP’de buluşması gerekir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!