Büyükelçi'nin sevgi intiharı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçinin sevgi intiharı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eşi kanser diye ölümü seçti

Ankara'daki diplomatik çevreler, dün şok bir intihar haberi ile sarsıldı. Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Miroslaw Palasz, dün sabaha karşı, büyük bir aşkla bağlandığı eşinin kanser olması nedeniyle ruhsal tedavi için gittiği Bayındır Hastanesi'nin dokuzuncu katından atlayarak intihar etti.

Varşova'da yaşayan ve ‘‘canından çok sevdiğini’’ söylediği eşi Halina'nın bağırsak kanseri olması nedeniyle ruhi bunalıma giren Polonya Büyükelçisi Miroslaw Palasz'ın, Polonya Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasnievski'nin 14-17 Nisan günlerinde Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde ölüme atlaması, Ankara'da şok etkisi yaptı.

Palasz, uzun süreden beri bağırsak kanseri olan eşi Halina'nın her an öleceği korkusuyla yaşamaya başladı. Eşine büyük bir sevgiyle bağlı olan Palasz, belirli aralıklarla ruhi bunalım geçiriyordu. Önceki gün yeniden rahatsızlanan Büyükelçi Palasz, saat 15.00 sıralarında Bayındır Hastanesi'nin psikiyatri bölümünde tedavi altına alındı. Dün sabaha karşı bir hastane görevlisini çağıran Büyükelçi, ‘‘Bunalmaya başladım. Pencere kilitli olduğu için açamıyorum. Pencereyi açar mısınız’’ dedi. Hastane görevlisinin pencerenin kilidini açıp odadan çıkmasından sonra, saat 03.30 sıralarında Büyükelçi ölüme atladı.

HER GÜN TELEFON

11 Kasım 1997 tarihinde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e güven mektubunu sunan 48 yaşındaki Palasz'ın üç çocuğu ve eşi, bir süreden beri Varşova'da yaşıyordu. Çok iyi derecede Türkçe bilen Palasz'ın eşine büyük bir sevgiyle bağlı olduğu ve hemen her gün eşiyle telefon konuşması yaparak sağlığı hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Son telefon konuşmasında eşinin durumunun ağırlaştığını öğrenen Palasz, geride herhangi bir mektup da bırakmadı.

Gezi tehlikeye girdi

Ankara'ya Büyükelçi olarak atanmasından yedi yıl önce de Polonya Büyükelçiliği'nde görev yapan Palasz'ın intihar etmesi, Cumhurbaşkanı Kwasnievski'nin Türkiye ziyaretini de tehlikeye soktu. Ziyaretin ertelenip, ertelenmeyceğine dair son kararı Polonya verecek. Palasz'ın cenazesi Polonya'dan gelecek olan özel bir uçakla Varşova'ya götürülecek.

Bayındır Hastanesi açıkladı

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Miroslaw Palasz'ın intiharıyla ilgili olarak Bayındır Hastanesi de bir basın açıklaması yaptı. Hastanenin açıklaması şöyle:

‘‘Kısa zamanda uğradığı aşırı kilo kaybı, iştahsızlık, tansiyon düzensizliği ve uykusuzluk nedeniyle 7 Nisan 2000 tarihinde saat 14.30'da hastanemize başvuran Sayın Polonya Büyükelçisi Ekselans Miroslaw Palasz, dahiliye bölümünce ağızdan beslenmesinin ve metabolizmasının yüksek kalorili besinlerle düzenlenmesi ve gerekirse damar yolu ile desteklenmesi amacıyla yatırılmıştır. Hasta 8 Nisan 2000 tarihinde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında yüksekten düşme sonucu oluşan kafa travması ile hayatını kaybetmiştir. Konu Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal etmiştir. Sayın Büyükelçi'nin diplomatik kişiliğine nezaket çerçevesinde gösterilen hassasiyetin idraki içindeyiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!