Büyükelçi Koru'dan Gül onuruna resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Korudan Gül onuruna resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 22:28

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ali Naci Koru'nun onurlarına verdiği resepsiyona katıldı.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği'ndeki resepsiyona, Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra oğulları Mehmet Emre Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TÜBİTAK Başkanı Pof. Dr. Nükhet Yetiş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve davetli Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Koru, Cumhurbaşkanı Gül'ü Riyad'da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “Şahsım ve Suudi Arabistan'da yaşayan Türk vatandaşları adına hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Suudi Arabistan'ı 19 yıl aradan sonra ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiğini belirten Koru, bu nedenle de ayrı bir heyecan içinde olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Koru, büyükelçilik olarak ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.

Koru, Suudi Arabistan'daki Türk vatandaşlarının örnek yaşantı sürdüğünü ifade ederek, “Burada gurur duyduğumuz bir Türk toplumu var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül de resepsiyonda Türk vatandaşlarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dostane ilişkilerin son yıllarda daha da geliştiğini belirten Gül, burada yaptığı temasların meyvelerinin alınacağına inandığını söyledi.

Büyükelçi Koru'yu Türk vatandaşlarıyla büyükelçiliğin bütünleşmesini sağlamasından dolayı kutlayan Gül, Türk vatandaşlarına da “Sizin buradaki eviniz Büyükelçiliğimiz” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan'da başarılı işlere imza atmasını istedi.

Konuşmaların ardından resepsiyona katılan kadınlar, Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e yakın ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e “Maraş dondurması” da ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!