Büyükelçi eşleri Kırşehir'de

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi eşleri Kırşehirde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2000 00:00

Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun eşi Lütfiye Mirzaoğlu'nun konuğu olarak Kırşehir'e gelen 16 ülkenin büyükelçi ve diplomat eşleri, Kırşehir'in tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret ediyorlar.
Haberin Devamı

Lütfiye Mirzaoğlu ve Devlet Bakanı Faruk Bal'ın eşi Döndü Bal, milletvekilleri eşleri ile birlikte Kırşehir'e gelen büyükelçi ve diplomat eşleri, İsahocalı-Kaman yol ayrımında Kırşehir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve Kırşehir Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu ve eşleri tarafından karşılandı.

Kırşehir Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen''Kırşehir İli Turizm ve Kültürel Değerlerinin Tanıtımı'' konulu geziye İtalya, Kazakistan, Slovakya, Lübnan, Ürdün, Libya, Ukrayna, Suriye, İsveç, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk, Belarus, Filipinler, Yeni Zelanda ve Azerbaycan büyükelçiliklerinden toplam 90 kadın katıldı.

İlk olarak Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesinde bulunan Japon Bahçesi'ni gezen konuklar, aynı beldede bulunan Kalehöyük kazılarına başkanlık eden Dr. Sachihiro Omura'dan bilgi aldılar. Büyükelçi ve diğer diplomat eşleri, 1993 yılında 70 dekar alan üzerine kurulan bahçede bulunan Japon ayvası, kirazı ve diğer Japonya'ya özgü bitkiler ile yapay şelaleyi incelediler.

Dr. Omura, bu bahçenin Japonya'nın ülke dışındaki en büyük bahçesi olduğunu, bahçeyi her yıl ortalama 20 bin kişi gezerken, bu yıl ziyaretçi sayısının 30 bini aştığını anlattı.

Kaman Kaymakamı Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Yusuf Canpolat veeşlerinin de eşlik ettiği gezide, konuklar öğleden sonra Devekuşu Çiftliği ve Hirfanlı Barajı'nı gezecekler.

Kaman'dan il merkezine geçecek konuklar, Kırşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvası, Kırşehir Kalesi, Ahi Evran Türbesi, Hılla Gölü ve Kütükev, Terme Tesisleri, Dost Bahçesi ve Aşıkpaşa Türbesi'ni gezdikten sonra Ankara'ya dönecekler.

Lütfiye Mirzaoğlu, Türkiye'nin doğa ve kültürel değerler açısından bir cennet olduğunu, Kırşehir'in de bu güzellikler içinde farklı bir yeri olduğu için bu tür bir gezi düzenlendiğini belirterek, gezinin Kırşehir'in tanıtımında büyük rol oynayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!