Büyük vurgun

Güncelleme Tarihi:

Büyük vurgun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2001 00:00


Haberin Devamı

İstanbul Maslak'ta yapılan, 680 konut ve 21 işyerinden oluşan Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi'nin yeni yöneticileri, eski yönetimlerin akıllara durgunluk verecek yolsuzluklarını ortaya çıkardı. Eski yöneticiler olan sendikacı ve matbaa işçisi H. Ziya Sonay, Bilal Öztürk ve muhasebeci Rasim Elçin, zimmet iddiasıyla savcılığa şikayet edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Uysal ve yönetim kurulu üyeleri bir ihbar üzerine yaptıkları incelemede; eski başkan H. Ziya Sonay ve yönetimdeki arkadaşlarının, üyelerin ödemeleri ile meydana getirilen fazla daireleri eş ve çocuklarına, kardeşlerine, damatlarına, dünürlerine, kayınvalidelerine ve ayrıcalıklı arkadaşlarına dağıttığı, bu kişilerden aidat bile almayarak kooperatifi büyük zarara uğrattığını belirledi. Bunların dışında süresi geçen inşaat ruhsatlarının yenilenmediği, SSK prim ve vergi borçlarının ödenmediği, bu yüzden yapıkullanma izin belgesi alınırken büyük cezalar verilmek zorunda kalındığı ortaya çıktı. Kooperatif belgeleri üzerinde araştırma yapan yeni yönetim; ortaklarına şu usulsüzlüklerin yapıldığını duyurdu:

İNANILMAZ İDDİALAR

Reşit olmayan çocuklar, damatlar, dünürler hiç aidat ödemeden ya da eksik ödeyerek, üyelerin sırtından bedava daire sahibi oldu.

Yolsuzluk ve suistimal iddialarının dillendirildiği döneme ait noter onaylı kooperatif karar defteri yeni yönetime teslim edilmedi.

Eski ibraları geçersizdir, zira bilançolar gerçeği yansıtmıyor.

Üyelerin haberi olmadan H. Ziya Sonay'a makam otomobili alındı ve şoför tutuldu. Araç sonra Sonay'ın başkanı olduğu sendikaya satıldı ama parası ortada yok.

Sonay ve arkadaşları 2 Mart 1996 günü görevlerinden azledilmelerine rağmen, 2 gün sonra tapuya giderek evrakta tahrifatla işlem yaptırdılar.

DOSYA SAVCILIKTA

Yönetim Kurulu ayrıca, geçersiz belgelerle kooperatiften değişik tarihlerde paralar çeken eski yöneticiler H. Ziya Sonay ve Bilal Öztürk ile Sonay'ın dünürü ve kooperatif muhasebecisi Rasim Elçin hakkında adi zimmet ve zimmet iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Daireleri eş-dosta peşkeş çekmiş

Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi'nin yeni yöneticileri, eski Başkan Ziya Sonay'ın üye aidatlarıyla yapılan fazla daireleri eş, çocuk, damat ve diğer akrabalarına dağıttığı iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!