Büyük ustaya son veda

Güncelleme Tarihi:

Büyük ustaya son veda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 16:15

Türk tiyatrosunun usta ismi, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi eski genel müdürlerinden Cüneyt Gökçer, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

TEŞVİKİYE CAMİSİ'NDE DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER - WEB TV

Gökçer için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi Ayten Gökçer ile kızları Aslı ve Deniz Gökçer taziyeleri kabul etti.

HürriyetGökçer'in cenazesi, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP İstanbul Milletvekilleri Berhan Şimşek ve Mustafa Sevigen, eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ile Fatih Altaylı, Hıncal Uluç, Ruhat Mengi, Can Gürzap, Müjdat Gezen, Yıldız Kenter, Müjde Ar ve Mahsun Kırmızıgül ile Gökçer'in sevenleri katıldı.

Haberin Devamı

Törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Deniz Baykal yakınlarına taziyelerini iletirken, "Cüneyt gökçer'in, türk tiyatrosunun bu günlere gelmesinde büyük katkıları olmuştur. Hepimiz için büyük bir kayıptır. Bütün tiyatro severlere, ailesine başsağlığı diliyorum. Ama onun ektiği tiyatro tohumları geleneği bundan sonra da gelişecektir" şeklinede konuştu.

O BİR DEVLET SANATÇISIYDI

İstanbul Valisi Muammer Güler, tiyatro sanatçısı Cüneyt Gökçer'in Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük hizmetler vermiş bir devlet sanatçısı olduğunu söyledi.

Türk tiyatrosunun usta ismi, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi eski genel müdürlerinden Cüneyt Gökçer'in Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze töreninde konuşan Güler, Gökçer'in Türk tiyatrosunun duayeni, büyük bir hocası, yöneticisi ve rejisörü olduğunu ifade etti.

Güler, Gökçer'in yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu belirterek, “Ölüm mukadder ama önemli olan yaşam süresinde iyi hizmetler verebilmektir ki, Gökçer de Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük hizmetleri olan bir devlet sanatçısıydı. Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gökçer'in hatıralarını öğrencilerinin yaşatacağını ifade eden Güler, Gökçer'in ailesine ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilediğini belirtti.

Eski Genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt da Türkiye'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini ifade ederek, “Genç yaşlarımda tanıdığım çok büyük bir sanatçıydı. Gerçekten çok üzgünüz ama geride bıraktığı hizmetler de üzüntümüz kadar büyük ve gurur verici. Rahmetliyi hayırla yadediyorum. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

KATILIM ELEŞTİRİSİ

Tiyatro sanatçısı Can Gürzap da Türk tiyatrosunun, Türk sanatının en büyüklerinden birini kaybetmenin verdiği üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Onu uğurlarken şu cami avlusuna bakacak olursanız, Türk tiyatrosunun ne halde olduğunu, perişan halini görmüş olursunuz. Böyle bir kültür adamı bu kadar az bir kalabalıkla mı uğurlanmalıydı? İşte kültür ve sanat seviyemiz buradan belli oluyor. Oysa batı ülkelerinde böyle önemli bir sanatçı hayatını kaybetseydi, bütün sokaklar insanla dolardı. Bu da ayrıca üzüntü verici bir şey.”

Gökçer'in Türk tiyatrosu için çok çalıştığını, mücadele ettiğini ve çok sayıda sanatçı yetiştirdiğini dile getiren Gürzap, “Ruhu şad olsun. Onun gibisi gelmez” dedi.

Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de Cüneyt Gökçer'i ilk tiyatro sınavına girerken tanıdığını, sınavı kazanmasının ardından 11 yıl boyunca kendisinden ders aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kenter, birçok oyunda Gökçer'le birlikte oynama şansı elde ettiğini belirterek, “Bu nedenle kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. Herkes gibi ondan çok şey öğrendim. Sevgim, aşkım hep devam etti. Yeri doldurulmaz bir sanatçıydı” şeklinde konuştu.

Sanatçı Müjde Ar da Cüneyt Gökçer'in büyük bir tiyatro adamı olduğunu vurgulayarak, “Sadece Türk tiyatrosunun çok büyük bir dönemine damgasını vurmakla kalmadı, çok büyük bir hocaydı, çok güzel şeyler yaptı. Geride bıraktığı güzel eserler için kendisine teşekkür borçluyuz” dedi.

Tiyatro sanatçı Kenan Işık da büyük, manasız ve anlamsız bir boşluk hissettiğini ve o boşluğu doldurmuş çok derin bir teessür ve acı içinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CÜNEYT GÖKÇER ANISINA ANKARADA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

İŞTE CÜNEYT GÖKÇER VE EŞİ AYTEN GÖKÇER FOTOĞRAFLARI

CÜNEYT GÖKÇER KİMDİR?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!