Büyük şair Necip Fazıl Kısakürek'in 30. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Büyük şair Necip Fazıl Kısakürekin 30. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 12:12

Şair Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 30. yıl dönümünde, başta Konya olmak üzere, yurdun farklı yerlerinde etkinliklerle anılıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler ve meslek odalarının işbirliğiyle gerçekleşen anma etkinlikleri devam ediyor.


Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, şiir, deneme ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Törenin ardından, Konya Devlet Tiyatrosu sanatçıları Necip Fazıl Kısakürek'in seçilen şiirlerini, kareografi, dekor ve ışık gösterisi eşliğinde yorumladı.

 

NECİP FAZIL 'PARA' İLE İNSANI ANLATACAK

 

ÖMER ÇELİK: MÜTEVAZI, İNANÇLI, AZİMLİ SANATÇIYI HASRETLE ANIYORUZ

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, mütefekkir, şair, yazar ve gazeteci Kısakürek'in vefatının 30. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, genç yaşlarda yazmaya başladığı şiirleri ve tiyatro eserleriyle gönüllerde yer edinen Kısakürek'in, yakın dönem edebiyat tarihimizin örnek alınan seçkin şairlerinden olduğunu ifade etti.

 

Haberin Devamı

Fikirleriyle her zaman ülkesinin siyasi ve kültürel gelişimine hizmet eden Kısakürek'in Türk edebiyatının yapı taşlarından olduğunu vurgulayan Çelik, "Mütevazı, inançlı, azimli yapısıyla demokratik gelişimimize öncülük eden Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 30. yılında hasretle anıyor, onun inandığı değerlerin ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştıracağına yürekten inanıyorum" ifadesine yer verdi.

 

NECİP FAZIL CAMİSİ'NDE HATİM DUASI

 

Vefatının 30. yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında, Konya'nın merkez Meram ilçesindeki Necip Fazıl Camisi'nde de, sanatçı için hatim duası yapıldı.

Programa katılan vatandaşlara, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in kitapları dağıtıldı. Ardından, il müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarınca vatandaşlara helva ve şerbet ikram edildi.

 

Haberin Devamı

SAKARYA'DA DA ANILDI

 

Sakarya Valiliğince "Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri" kapsamında Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde de bir panel düzenlendi.

 

Panelde, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi (FSMVÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı, Necip Fazıl Kısakürek'in Türkiye'nin yakın tarihindeki önemli bir mücadele adamı olduğunu söyledi.

 

FSMVÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay ise Necip Fazıl'ın eserleriyle ölümsüzlüğe geçtiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!