Büyük drama 4 yıl

Güncelleme Tarihi:

Büyük drama 4 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 01:41

Mülteci dramının sembolü olan Aylan bebeğin öldüğü olayla ilgili davada Suriyeli iki sanık, göçmen kaçakçılığından 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Sanıklar, cinayetten beraat etti.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde 2 Eylül’de, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu Suriyeli Aylan (3), ağabeyi Galip (5) ve annesi Rihan Kurdi’nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin cesedi kumsala vurdu. 

35 YIL İSTENİYORDU
Faciayla ilgili Suriyeli Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad (35) tutuklandı. Bodrum Cumhuriyet Savcısı Akif Taşdemir 2 Suriyeli hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ ve ‘göçmen kaçakçılığı’ suçlarından 35 yıla kadar hapis ve ayrıca adli para cezası istemiyle dava açtı.

‘ORGANİZATÖR BABASI’
İki sanık, 11 Şubat’ta ilk kez çıktıkları hâkim karşısında kaçışın organizatörü olarak Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’yi (40) suçladı. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada tutuklu sanıklara göçmen kaçakçılığından 5’er yıl hapis cezası veren mahkeme, daha sonra duruşmalardaki iyi halleri ve pişmanlıklarını ifade etmeleri nedeniyle bu cezayı 4’er yıl 2’şer aya düşürdü. Mahkeme ayrıca, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan her 2 sanığın da delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi. 

BAKMADAN GEÇME!