Burun ameliyatında topuğu yandı

Güncelleme Tarihi:

Burun ameliyatında topuğu yandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2004 01:48

Ameliyatlarda kanamaları durdurmak için kullanılan koter cihazı, burun ameliyatı sırasında Ayten Gümüş’ün topuğunu yaktı. Topuğuna doku nakli yapılan Gümüş, özel hastaneden şikáyetçi oldu.

22 Nisan’da burnundaki eti aldırmak için Özel İzmir Hastanesi’nde masaya yatan 33 yaşındaki estetisyen Ayten Gümüş, Operatör Dr. Çağlar Çallı tarafından ameliyat edildi. Ameliyatta kanın daha hızlı pıhtılaşmasını sağlayan koter cihazının vücuttaki elektriği boşaltmak amacıyla ayak bileğine bağlanan ucunda temassızlık oldu. Narkozla bayıltılan Gümüş’ün topuk bölgesi yandı. Topuğundaki dokular canlandırılamayan Gümüş’ün ayağına kasığından alınan doku nakledildi. Ancak dokunun tutup tutmayacağını bilemediklerini söyleyen Gümüş, ‘Ameliyattan bu yana, işlettiğim güzellik salonuna gidemiyorum. Maddi ve manevi birçok kaybım oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulundum’ diye konuştu.

Başhekim: Cihaz sağlam

Özel İzmir Hastanesi Başhekimi ve sahibi Dr. Ali Haydar Sucuoğlu ise, koter cihazında bir arıza olmadığını söyledi. Sucuoğlu ‘Büyük ihtimalle ameliyat esnasında kotere bağlı metal levha ile hastanın vücudu arasında bir temassızlık sonucu yanma gerçekleşti. Hastamıza tedavisini yaptırmayı teklif ettik. Kabul etmedi’ dedi.

Doktor: Fark etmedim

Gümüş’ün ameliyatını yapan Opr. Dr. Çağlar Çallı ise tıbbi ve kanuni sorumluluğunun sonuna kadar arkasında olduğunu ifade ederek, ‘Ameliyat esnasında hasta narkoz altında. Yanık, ameliyat esnasında oluşmaya başlıyor, ancak narkozun etkisiyle hasta hiçbir acı belirtisi vermediği için benim fark etmem mümkün değildi’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!