Bursa'nın ilk köpek parkı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursanın ilk köpek parkı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 13:33

BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi, evcil hayvanlara yönelik örnek bir projeye imza attı. Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa’nın ilk köpek parkı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hizmete açılacak.

2003 yılında kurduğu Nilüfer Hayvan Hastanesi Evcil Hayvan Oteli ve Barınma Merkezi’nde örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, Bursa’nın ilk köpek parkını hizmete açmaya hazırlanıyor. Köpeklerin parklara girişinin yasaklanmasının ardından hayvanseverlerin taleplerini dikkate alarak, Altınşehir Mahallesi Hipodrom yanında köpekler için bir park projesi geliştiren Nilüfer Belediyesi, parkın yapımını tamamladı.

Toplam bin 900 metrekarelik bir alanda yapılan köpek parkında incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey, 345 metrekarelik bir yaya yolu, 3 çeşme, 2 fiskiyeli süs havuzu, 2 kum kavuzu, 12 köpek oyun ünitesi ve çeşitli bilgilendirme tabelalarının yeraldığı köpek parkının, Türkiye’deki ilk örneklerden biri olduğunu söyledi.

Evde köpek besleme alışkanlığının yaygın olduğu Nilüfer’de böyle bir parka ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Bozbey, parkın daha açılmadan hayvanseverlerin gözdesi olduğunu söyledi.

Her gün evcil dostlarını yürüyüşe çıkaran Nilüferli hayvan dostlarının köpekleriyle keyifli zaman geçirebilecekleri bir parka kavuştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, "Parkı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde törenle hizmete açacağız. Bu parkın dışında Nilüfer’deki diğer parklara ve yürüyüş yollarına da köpek wc aparatları yerleştiriyoruz. Hayvan sahiplerinden tek isteğimiz bu wc aparatlarını olması gerektiği gibi kullanmalarıdır. Bu alanların temizliği konusunda sadece belediye değil o alanı kullanan yurttaşlar da sorumludur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!