Bursalı muhtarlar 'kırmızı sokak' istedi

Güncelleme Tarihi:

Bursalı muhtarlar kırmızı sokak istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 17:46

Bursa'da Yeni Yalova yolundaki mahallelerin muhtarları, bölgede bulunan müzikhol ve içkili restoranların, çevre halkı için büyük sıkıntı oluşturduğunu savunarak, bu tür yerlerin belirli bir alanda toplanmasının istediler.

AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen “Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı”, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'in başkanlığında, Osmangazi Belediyesi Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çelik, toplantının açılış konuşmasında, tüm muhtarlardan sorunlarını en kısa şekilde anlatmalarını isterken, “Birbirimize şirin görünmek için lafları eğip bükersek sorunlara çözüm bulamayız” dedi.

Birçok mahalle muhtarının mahallerindeki elektrik, su, kanalizasyon, çocuk parkı, yeşil alan gibi sorunları dile getirdikleri toplantıda, Yeşilova, Kemerçeşme ve Küplüpınar mahallelerinin muhtarları, Yeni Yalova yolunda bulunan müzikhol ve içkili restoranların kaldırılmasını istediler.

Yeşilova Mahalle Muhtarı Fahir Demir, bölgedeki müzikhol ve içkili restoranların 3 yıl önce kapandığını, ancak kısa süre sonra yeniden açıldıklarını belirterek, 3 mahallenin sakinlerinin bölgede özellikle gece rahatça gezemediklerini söyledi.

Ailelerin yanı sıra, mahallede yaşayan ve özellikle akşam vardiyasında çalışan işçilerin fabrikadan dönüşte taciz edildiklerini söyleyen Demir, bölgede travestilerin bazı çıkmaz sokaklarda fuhuş yaptıklarını iddia etti.
Demir, bazı işyerlerinin zabıta ekiplerince mühürlendiğini ancak yer sahiplerinin bu mühürleri sökerek faaliyetlerine devam ettiklerini anlattı.

Muhtarların yakınmaları üzerine konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, göreve geldikleri günden bu yana hiçbir müzikhol ve içkili restoran için ruhsat vermediklerini belirtti. 40'a yakın işyerini mühürlediklerini, ancak bu yerlerin zabıtaların ayrılmasının ardından mührü sökerek yeniden faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Altepe, bu konuda savcılığa müracaat ettiklerini ancak savcılığın da mühürlerin sökülmesine karşı önemli bir yaptırımın olmadığını belirttiğini söyledi. Altepe, “Bize söylenen, buralar yıkılmalı. Başka da çözüm yok” dedi.

Altepe, Osmangazi Belediyesi olarak bir süre önce müzikhol ve içkili restoranların bir araya toplanması yönünde bir proje hazırladıklarını anımsatarak, “Ancak bu proje ulusal basında 'kırmızı sokaklar' olarak yer alınca Büyükşehir Belediyesince veto edildi. Zabıtalarımız bu yerleri mühürlüyor, zabıtalar ayrıldıktan 15 dakika sonra faaliyetlerine yeniden başlıyorlar. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Yargının da emniyetin de sorunu” diye konuştu.
Faruk Çelik de bu konuyla yakından ilgileneceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!