Bursa'daki eylemci polislere beraat

Güncelleme Tarihi:

Bursadaki eylemci polislere beraat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2001 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da iki polis memurunun şehit edilmesi sonrası Bursa'da izinsiz yürüyüş yapmak suçundan yargılanan 8 polis memuru beraat etti.

Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmalarına başlanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Esat Özgüzel, Kadir Keleş, Süleyman Dönmez, Murat Mot, Harun Tatlıoğlu, Taner Uysal, Mete Berke ve İsmail Ergün duruşmaya sivil kıyafetlerle katıldılar.

''Meslektaşlarını tahrik ederek, izinsiz gösteriye zemin hazırladıkları'' iddiasıyla üç yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan polis memurları, duruşmada verdikleri ifadelerinde, olayın kendiliğinden geliştiğini, herhangi bir kasıt ve önceden bir hazırlık yapmadıklarını belirterek, beraatlerini talep ettiler.

Sanıklar: Acımızı ifade ettik

Sanıkların ifadesinden sonra Hakim Ahmet Vedat Güneş, üç emniyet görevlisini tanık olarak dinledi. Emniyet görevlileri ifadelerinde, yargılanan polis memurlarının olayın başlamasında hiçbir katkılarının olmadığını, yürüyüşe katılan diğer çevik kuvvet polisleri gibi acılarını ifade etmek amacıyla yürüdüklerini, bunun anlık bir gelişmeyle başladığını bildirdiler.

Duruşmada, mütalaasını açıklayan Savcı Hüsnü Gür, Bursa Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet polislerinin olay günü ıslık çalarak önce topluluk oluşturduklarını ve daha sonra Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüklerini, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldıklarının tespit edilğini kaydederek, sanıklara isnad olunan suçun oluşmadığı ve bu nedenle beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Hakim: Keskin sirke küpüne zarar verir

Polis memurları hakkında beraat kararı veren Hakim Vedat Güneş, duruşma sonunda, yargılanan polisleri uyardı. Polislerden, bundan sonra dikkatli olmalarını isteyen Hakim Güneş, ''Heyecanla hareket ederseniz zararlı çıkarsınız. Keskin sirke küpüne zarar verir'' dedi.

Basın mensuplarının salonda çekim yapmalarına izin verilmeyen duruşma sonrası, beraat eden polis memurlarını ilk kutlayan da meslektaşları oldu.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!