Bursa'da açık kıyma satışına ceza

Güncelleme Tarihi:

Bursada açık kıyma satışına ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 10:16

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık ekiplerinin, açıkta kıyma sattıkları belirlenen, ürün satış hakkıyla çalışan Bursa'daki 4 iş yerine, toplam 12 bin liranın üzerinde ceza uyguladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız yaptığı açıklamada, bir süre önce ildeki 4 yatırımcının, bir kurumdan ürün satış hakkı aldığını söyledi.

Söz konusu kasapların ilgili şartnameye uymak zorunda olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Şartnameye göre, kıymalar, paketli ve etiketli satılması gerekiyor. İncelemelerimizde bayilerin şartnameye uymayarak kıymayı açıkta sattıklarını belirledik. Bunun üzerine Bursa Valiliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına şikayette bulunduk. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık ekipleri, şikayetler üzerine kasapları denetimden geçirdi. Açıkta kıyma sattıkları ve bazı ürünlerinin sağlıksız olduğu gerekçesiyle bayilere toplamda 12 bin liranın üzerinde ceza yazıldı.”

Yıldız, açıkta kıyma satışının normalde yasak olduğunu belirterek, odaya bağlı kasaplar ve marketlerin buna uyduğunu ancak söz konusu iş yerlerinin açıkta kıyma sattığını öne sürdü.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de ihbar ve şikayetler üzerine ilgili yerlerin kontrol edildiği ve haklarında cezai işlem uygulandığını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!