Bursa'da 8 polis açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Bursada 8 polis açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00


Bursa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis memurlarını tahrik ettikleri ve yürüyüşü yönlendirdikleri belirlenen 8 polis açığa alındı. Adana ve İçel'de ise Cumhuriyet Başsavcılıklarınca inceleme başlatıldı.

Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

''Her ne kadar duygularını dile getirmiş olsalar dahi amirlerinin emirlerini dinlemeyerek yürüyüş yapan çevik kuvvet polislerini, yapılan tespitlere göre tahrik eden, yönlendiren ve yürüyüş yapmalarına vesile olan Esat Özgüzel, Kadir Keleş, Süleyman Dönmez, Murat Mot, Harun Tatlıoğlu, Taner Uysal, Mete Berke ve İsmail Ergül adlı polis memurları, haklarında polis başmüfettişlerince gerekli tahkikat yapılmak üzere vilayet makamının onayı ile açığa alınmışlardır.''

Adana ve İçel'de soruşturma

Adana ve İçel Cumhuriyet Başsavcılıkları, protesto yürüyüşüne katılan polisler hakkında, ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' suçundan soruşturma başlattılar.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde toplanarak Atatürk Parkı'na kadar, sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 300 polis hakkında, ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' suçundan soruşturma başlattıklarını bildirdi.

İçel Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Canbolat da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 150 polis memuru hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Başsavcı Canbolat, ''Konuyu incelemeye aldık'' dedi.

Bu arada, Adana ve İçel'de konuyla ilgili idari yönden de soruşturma başlatıldığı ve müfettişlerin incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!