Bursa'da 100 kilo esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Bursada 100 kilo esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 14:12

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan kamyona yüklenen ev eşyaları arasındaki buzdolabı ve çamaşır makinesinin içerisine saklanan değeri 500 bin TL olduğu söylenen 100 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Diyarbakır'dan 21 ER 638 plakalı kamyona yüklenen ev eşyaları arasındaki buzdolabı ve çamaşır makinesine esrar saklanıp Bursa'da piyasaya sürüleceği ihbarını aldı. Polis, Abbas Aktoprak (27) ve Mecit Yıldırım’ın 46) kurye olarak bindikleri kamyonu önceki gün merkez Yıldırım İlçesi Kanalboyu Mahallesi'nde durdurdu. Şüpheliler, gözaltına alınırken poşetler içersindeki esrarlara el konuldu. Diyarbakır'da otopark işlettikleri belirlenen şüpheliler, yapılan sorgulamalarında 15 bin TL karşılığında kuryelik yaptıklarını itiraf etti.

Daha önce bu tür olaylara karışmadıklarını belirten Yıldırım ve Aktoprak, “Diyarbakır'da tanımadığımız bir kişi bize eşyalarla birlikte Bursa'ya gitmemimizi ve kamyonu Bursa'dan bir kişinin karşılayacağını söyledi. Biz de Bursa girişinde yakalandık. Esrarı yükleyenin ismini bilmiyoruz. Karşılayacak olanı ise tanımıyoruz” dedi.

Şüphelilerin ifadelerinden sonra Diyarbakır Emniyet Müdürülğü ile iletişime giren Bursa polisi, değeri 500 bin TL olan 100 kilo esrarı gönderen ve alacak kişilerin kimliğini araştırıyor. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!