Bursa, Kraliçe için hazırlık yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa, Kraliçe için hazırlık yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 11:21

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak 13-16 Mayıs tarihleri arasında eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) da konuğu olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kraliçe II. Elizabeth'in, BTSO'nun düzenleyeceği “Girişim ve Kadın” konulu Ulusal Girişimcilik Kongresi nedeniyle verilecek öğle yemeği ve moda gösterisine “onur konuğu” olarak katılacağı belirtildi.

BTSO Başkanı Celal Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Bursa programına ilişkin hazırlıkları ele almak üzere Ankara'da İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Kraliçenin bu yıl 6'ncısını düzenleyecekleri “Ulusal Girişimcilik Kongresi”ne “onur konuğu” olarak katılacağına işaret eden Sönmez,
“Girişim ve Kadın” konulu kongre kapsamında “İş Dünyasında Kadın
Olmak” konulu, Türkiye'den ve İngiltere'den kadın girişimcileri bir araya getirecek özel bir oturum düzenleneceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sönmez, bu yılki kongre programı içerisinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in ve pek çok ünlü konuğun izleyeceği sürpriz bir defilenin de yer alacağını dile getirdi. Sönmez, şunları kaydetti: “İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ülkemizi ziyareti kapsamında Bursa'mıza da gelmesi, majesteleri ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in odamızın düzenleyeceği 'Girişim ve Kadın' konulu kongremiz kapsamında düzenlenen öğle yemeği ve moda gösterisine 'Onur konuğu' olarak katılacak olması bizler için büyük bir gurur vesilesidir. Majestelerini Bursa'da en iyi şekilde ağırlayıp Bursa'mızın adını tüm dünyaya duyuracağız.”


İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Bursa programına ilişkin hazırlıkların ele alındığı Ankara'daki toplantıya, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in yanı sıra Baird'in eşi Caroline Baird ile BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan ve İngiltere Büyükelçiliği İdari Müdür Yardımcısı Özlem İnci'nin de katıldığı ifade edildi.

Bu arada, Bursa'daki programın tarihi açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!