Burs teklifi yağdı

Güncelleme Tarihi:

Burs teklifi yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 00:00

Çanakkale Cezaevi’nde girdiği ÖSS’de büyük başarı gösteren Gönül Işgın’a burs teklifleri yağdı. Cezaevini arayan yardımseverler Gönül’e destek mesajları verip burs önerilerinde bulundu.

Haberin Devamı

ÖSS’de Sözel-2 puan türünde Çanakkale 2’incisi, Türkiye 33’üncüsü olan mahkum Gönül Işgın’a burs teklifi yağıyor. Işgın’ın ÖSS başarısının basında yer almasının ardından dün cezaevinin telefonları susmadı. İnşaat şirketinden, ismini açıklamayan işadamlarına, gurbetçi vatandaşlardan Almanya Türk Evleri Derneği’ne kadar çeşitli kesimlerden Gönül Işgın’a destek mesajı vererek burs vermek istediklerini bildirdi. Teklifler arasında, "Burs karşılığında, Gönül bizim kurumumuzda çalışacak" önerisi bile bulunuyor. Öneriler cezaevi yönetimi tarafından Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı’na yönlendirildi.

ANNESİNE ARMAĞAN

Müthiş başarısını, annesine armağan eden Gönül Işgın, büyük yarışı önde bitirmesinin sırrını DHA muhabirine anlatırken şunları söyledi: "Hukuk eğitimi almak istiyorum. Ancak sözel puanım buna yetmiyor. İletişim fakültesine girmek istiyorum. Kararlı bir şekilde çalıştım ve kazandım. Özellikle annem için. Annemi mutlu edebildiğim için de çok mutluyum. O benim motivasyon kaynağım. Cezaevi öğretmeni Ünsal Ünal ve tüm cezaevi yöneticileri ve personeli bana güvendi. İmkanlar yaratıldı. Çok istedim. Çok çalıştım. Bu işin sırrı çok istemekten geçiyor. Önce çok çalışmak gerekiyordu. Ben de çalıştım."

Çanakkale Kapalı Cezaevi’nin 20 yıllık öğretmeni Ünsal Ünal, bu yıl ÖSS’ye 7 hükümlünün başvurduğunu anlattı. Ünal, "Arkadaşımızdan biri tahliye edildiği için sınava cezaevinde girmedi. 6 öğrenciden 5’i barajı geçti. Bu da yüzde 90’lık bir başarı demek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!