Burdur'da orman yangını çıktı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda orman yangını çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 15:23

BURDUR'un Bucak İlçesi'ne bağlı Keçili ve Heybeli köyleri arasında orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın hızla yaydığı yangın toplam 190 dekar ekili ve ormanlık alanda etkili oldu.

Keçili ve Heybeli köyleri arasındaki Kurttepe mevkiindeki tarlalarda bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın, orman gençleştirme sahası ile çam ormanına sıçradı. Yangına, Antalya'da konuşlu bir yangın söndürme helikopteri ile Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman işçileri ve ekipmanı, Antalya'nın Korkuteli İlçesi ile Yelsen, Ürkütlü ve Kızılkale beldelerinin, Burdur'un Bucak İlçe Belediyesi itfaiyeleri ile köylüler müdahale etti. Yaklaşık 50 dekar buğday tarlası, 40 dekarlık çam ormanı ve 100 dekar da gençleştirme sahasını kül eden yangın kontrol altına alındı, söndürme çalışmaları başladı. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Diğer yandan merkeze bağlı Kayış Köyü'nde de Mustafa Kurt’un evi yandı. Köyün hemen girişinde olan ev kullanılamaz hale geldi. Ev sahipleri tarlada olması, can kaybı ya da yaralanmayı önledi. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangını itfaiye ekipleri kontrol altına aldı. Geçen yıl aynı köyde yine yangın çıkmış, birbirine çok yakın olan 7 ev yanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!