Burcu'nun akülü araba sevinci

Güncelleme Tarihi:

Burcunun akülü araba sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 12:01

Aydın’ın Nazilli İlçesi Bozyurt Köyü’nde kendisi için mavi kapak toplarken beyin kanaması ve kısmi felç geçiren dedesi Hüseyin Eşsiz’in durumunun kamuoyuna yansımasıyla herkesin tanıdığı 8 yaşındaki yürüme engelli Burcu Akbolca, akülü arabasına kavuştu. Akbolca’yı okulunda ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, yanında getirdiği akülü aracı Burcu’ya hediye etti. Alıcık, Burcu Akbolca’nın tedavi masraflarının da Nazilli Belediyesi tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

ETİBANK’tan emekli olan ve biri kız iki çocuk sahibi Hüseyin Eşsiz’in, 24 Şubat 2004 tarihinde ikiz torunları dünyaya geldi. Eşsiz’in bu mutluluğu torunlarından birinin özürlü doğduğu haberi ile kısa sürdü. Eşsiz, merkezi sinir sistemi hastalıklarından 'Meningomiyelosel' hastası olarak dünyaya gelen Burcu Akbolca ve ikizi Açelya’yı üzerlerine titreyerek büyüttü ve onlar için her türlü fedakarlığı göze aldı. Hüseyin Eşsiz, yürüme engelli torunu Burcu Akbolca’ya akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başlarken, çevresini de seferber etti. 160 kiloya yakın mavi kapak toplayan Hüseyin Eşsiz, strese daha fazla dayanamayarak evinin önünde beyin kanaması ve felç geçirerek Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İki gün yoğun bakım ünitesinde yatan Hüseyin Eşsiz daha sonra hastanenin Nöroloji Servisi’ne yatırıldı. DHA’nın fedakar dedenin durumuyla ilgili haberi kamuoyunda yankı buldu. Yurt içi ve dışından telefonla arayanlardan bazıları ellerinde bulunun mavi kapakları Hüseyin Eşsiz’e göndermek istediklerini, bazıları akülü araba için yardım etmeye hazır olduklarını, bazıları da eğer küçük toruna ameliyat gerekiyorsa her türlü desteği verebileceğini bildirdi. Hüseyin Eşsiz’i hastanede ziyaret eden ve akülü araba sözü veren Belediye Başkanı Alıcık, bu sözünü tuttu ve Burcu’ya akülü arabasını hediye etti.

Merkezi sinir sistemi hastalıklarından 'Meningomiyelosel' hastası olarak dünyaya gelen Burcu Akbolca’yı eğitimine devam ettiği Bozyurt İlköğretim Okulu’nda ziyaret eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, şöyle konuştu:

"Burcu’nun hastalığını ve dedesinin torunu için yaptığı fedakarlığı DHA’nın haberiyle öğrendim. Haberin ardından derhal Burcu’nun akülü arabasını sipariş vererek getirtik ve kendisine teslim ettik. Dilerim bundan sonra daha mutlu bir yaşam sürer."

TEDAVİ MASRAFLARINI DA ÜSTLENDİ

Burcu Akbolca’nın tedavisi için yurt içi ve dışından aileye bir çok telefon geldiğini hatırlatan Alıcık, "Burcu’nun tedavisi için de Nazilli Belediyesi olarak gerekli çalışmayı başlatıyoruz. Burcu en iyi hastanede, konusunda uzman doktorların kontrolünde tedavisine devam edecek. Umarım en kısa sürede akülü araca ihtiyacı kalmayacak" dedi.

Doğuştan yürüme engelli Burcu’nun annesi Firdevs Akbolca ise hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, başta Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmak üzere, kendisi akülü araba temini ve kızının tedavisi için arayan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

SINIFINA GİRDİ

Konuşmaların ardından akülü arabasına kavuşan Burcu Akbolca, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür ederek, elini öptü. Alıcık daha sonra Burcu’ya akülü aracı nasıl kullanacağını gösterdi. Burcu’nun ikiz kardeşi Açelya Akbolca ise, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a çikolata ikram etti. Yeni akülü arabasıyla sınıfına giden Burcu Akbolca’yı sınıf arkadaşları yalnız bırakmadı. İkiz kardeşi Açelya ile aynı sırada oturan Burcu’nun mutluluğu gözlerinden okundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!