Burcu’dan 1 milyon dolarlık kemanla muhteşem konser

Güncelleme Tarihi:

Burcu’dan 1 milyon dolarlık kemanla muhteşem konser
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 00:00

Keman eğitimine 8 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda özel yetenekli öğrenci olarak başlayan ve 100’ü aşkın bestesi bulunan Burcu Göker, Fransa’daki Barbara Krakauer Festivali’nde 1 milyon dolarlık kemanla konser verdi.

TÜRKİYE’nin genç yeteneklerinden Burcu Göker’in eserleri, katıldığı Fransa’daki Uluslararası Barbara Krakauer Festivali’nde çok beğenilince, 26 yaşındaki genç sanatçıya festival boyunca çalması için, festivale adını veren ünlü kemancı Barbara Krakauer’a ait 1735 Ferdinandus Gagliano Filius yapımı bir milyon dolarlık keman tahsis edildi.

Burcu Göker ve ABD’li piyanist Eric Jenkins 19 Temmuz- 9 Ağustos tarihleri arasında Provence Fransa Academie Musicale İnternationale "Barbara Krakauer Festivali"nde konser vermek üzere davet edildi. Eylül 2007’den itibaren Kanada Calgary Üniversitesi’nin araştırma bursu ile araştırma görevlisi olarak lisansüstü eğitimine devam eden, aynı zamanda üniversitenin yaylı çalgılar dörtlüsünde ikinci kemancı, senfoni orkestrasının başkemancısı olarak yer alan Burcu Göker, festivale Calgary Üniversitesi adına katıldı.

İlgiyle izlendi

Açılış konserinde çaldığı besteci George Enescu’nun eseri o kadar çok beğenildi ki, festival komitesi, bu beğeninin sonucu olarak festivale adını veren ünlü kemancı Barbara Krakauer’a ait 1735 Ferdinandus Gagliano Filius yapımı bir milyon dolarlık kemanı festival süresince çalması için Türk kızı Burcu Göker’e tahsis etti. Konserlerinin ilgiyle izlendiğini belirten Burcu Göker, "Barbara Krakauer yaşadığı tarihlerde Francis Poulenc’in eserlerini çalarmış. Benden de festival boyunca bana tahsis edilen 1 milyon dolarlık kemanla, bir konserimde Poulenc çalmam istendi. Barbara Krakauer’in halen New York’ta yaşayan eşi William Krakuer de konserimi izledi. Konser sonrası bir dizi konserimize sponsorluk yapma teklifinde bulundu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!