Burası Meclis biz Tarkan değiliz

Güncelleme Tarihi:

Burası Meclis biz Tarkan değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 00:00

TBMM Genel Kurulu’ndaki orkinos çiftliği tartışmalarında hükümet ve muhalefet birbirlerini sert dille eleştirdi.

CHP’li Ahmet Ersin önceki gün Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Seferihisar Sığacık Körfezi’nde kurulmak istenen orkinos tesisi nedeniyle Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu eleştirdi. Ersin’e yanıt vermek için kürsüye çıkan Eroğlu sinirlenince, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Eroğlu’nun şarkıcı Tarkan’ın Allianoi eleştirisine gösterdiği tepkiye gönderme yaparak, “Tarkan’a bağırır gibi bize bağırıyorsun. Karıştırma, burası Meclis, biz Tarkan değiliz” dedi. Eroğlu da “Sinirlenme değil, heyecandan dolayı. Kusura bakmayın” yanıtını verdi.

Çevre tarumar edildi

CHP’li Ahmet Ersin, Bakan Eroğlu’nun sinirlenmesine neden konuşmasında özetle şöyle dedi:
“Sığacık Körfezi’ne Türk-Japon ortaklığı olan bir orkinos besi çiftliği kurulmak isteniyor. Bu tesislerin olduğu yerde yaşam yoktur. Çanakkale’de ve Antalya’da barınamayan orkinos tesisleri neden İzmir’e getiriliyor? Sayın Bakan orayı orkinos tesisleri için kurtarılmış bölge yapmak için para mı aldınız yoksa İzmir’e ve İzmirlilere karşı bir tavrınız mı var? İzmirlileri cezalandırmak mı istiyorsunuz? Çevre Bakanısınız, çevre sizin döneminizde tarumar edildi.”

En çevreci hükümetiz

Eleştirilere sinirlenen Eroğlu da özetle şu yanıtı verdi: “Türkiye’de çevrecilik bizimle beraber gelişmiştir. Gelmiş geçmiş en çevreci hükümet bizim hükümetimizdir. İzmir’i cezalandırmıyoruz, mükafatlandırıyoruz. Çeşme’de Gerence ve Ildırı Körfezi’nde toplam 4, Antalya’da ise 3 adet orkinos çiftliği var. Bunlardan 5’i faaliyetine devam ediyor. Kirleticilik vasıfları bakımından orkinosla diğerleri arasında bir fark yoktur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!