'Burada değil de nerede konuşacağım'

Güncelleme Tarihi:

Burada değil de nerede konuşacağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 22:52

İzmir Menemen’de 85 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, törenle anıldı. Her yıl konuşma yapan CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e bu kez konuşma izni verilmemesi ve Genelkurmay Başkanlığı’nın törenlere 24 saat kala kaldırdığı basın yasağının gölgesinde kalan törenleri, vatandaşlar başlattı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’in yanı sıra çok sayıda ilçe belediye başkanının da katılımıyla Menemen Tren Garı’ndan Yıldıztepe Şehitliği arasındaki bir kilometrelik yolda, ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ yapıldı. Yürüyüşte ‘İzmir Marşı’, ‘Çanakkale Türküsü’ söylendi. 10.30’daki resmi tören sırasında vatandaşlar, Başkan Şahin’in konuşmasının programdan çıkarılmasını ‘Hepimiz Tahir’iz, susturmakla bitmeyiz’, ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganlarıyla protesto etti.

Belediye Başkanı Tahir Şahin, tören öncesinde tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak görüyorum. Olay iki vatandaşı birbirini öldürmesi meselesi değildir. Bu olay cumhuriyete yapılan saldırılardan birisidir. Olayın kendisini ideolojiktir. Seçilmiş olarak milletin iradesini burada yansıtmayacağım da, nerede ideolojik konuşacağım?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!