Bünyamin Aygün serbest

Güncelleme Tarihi:

Bünyamin Aygün serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:50

SURİYE’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

BÜNYAMİN AYGÜN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI / FOTO GALERİ

Suriye’de Türkmen Dağı yakınlarındaki kampları fotoğraflamak üzere bölgeye giden, yaklaşık 40 gündür El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen Irak Şam İslam Devleti Örgütü tarafından rehin tutulan Aygün dün serbest bırakıldı. MİT’ten 8 kişilik bir tim Aygün’ü teslim alarak Türkiye’ye getirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Aygün’ün serbest bırakılacağı bilgisini dün Japonya gezisi öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada verdi. Erdoğan açıklamasında, “Bünyamin Bey ile ilgili olumlu gelişme var, yani dakikalar diyebiliriz inşallah. Az önce müsteşarım da aradı, ‘Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler’ dedi. Şimdi biz de o müjdeyi bekliyoruz. Belki de biz hareket etmeden arkadaşlarımız kendisini almış olurlar. Aldıktan sonra da zaten gerekli açıklama yapılır” dedi. Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından Aygün’den müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

AYGÜN’DEN İLK AÇIKLAMA

MİT OPERASYONUYLA KURTULDU

Aygün’ü rehin tutulduğu yerden kurtarmak için MİT devreye girdi. MİT’in Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı 8 kişilik bir tim, dün akşam sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün’ü teslim aldı. Akşam saat 21.00 sıralarında Aygün ve beraberindeki tim Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Burada Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş tarafından karşılanan Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, “80 milyonluk bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Kaçırılmamda El-Kaide bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Suriye’de çok zor günler geçirdim. Kurtarılmamda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Aygün’ün serbest kaldığını Twitter hesabından duyurdu. Aygün serbest kaldıktan sonra telefonla görüştüğünü kaydeden Davutoğlu, “Sn.Başbakanımızın Japonya’ya hareketinden önce kurtulduğu müjdesini verdiği Milliyet Gazetesi fotomuhabiri Bünyamin Aygün ile az önce görüştüm. Kendisi şu an Türk sınırına çok yakın bir noktada ve kısa süre sonra memleketine dönmüş olacak. Bünyamin Aygün’ün mutluluğu telefonda sesinden hissediliyordu. 22 gün önce alıkonulduğu yerde Devletimizin kendisini kurtarmak için elinden geleni yaptığına ilişkin açıklamalarımız iletilmiş. ‘Bunu duyduğum günden beri bu telefon görüşmesini umutla bekliyordum’ diyen Aygün’e, ailesine, basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere bu süreçte çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bünyamin Aygün şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde. Bir kez daha ülkene hoşgeldin Bünyamin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!